Aikuispakkaus itsenäistyvälle nuorelle

Aikuispakkaus1

Marttojen Aikuispakkaus on itsenäistyville nuorille tarkoitettu oman elämän aloituspaketti, joka antaa valmiuksia arjen pyörittämiseen. Kaikilla nuorilla ei ole riittävästi tietoja ja taitoja muuttaessaan kotoa, vaan he tarvitsevat tukea ravitsemuksen, ruokatalouden, kodinhoidon ja raha-asioiden hoitoon.

Aikuispakkauksen tuoteperhe rakentuu Marttojen kurssilahjakortin ympärille, sillä Marttojen näkemyksen mukaan arjenhallinnan taitoja oppii parhaiten itse tekemällä asiantuntevassa ohjauksessa. Lahjakortti oikeuttaa osallistumaan mille tahansa Marttojen kurssille. Nuori voi valita Marttojen kurssitarjonnasta itselleen sopivimman kurssin ruoanlaiton, kodinhoidon, taloudenhallinnan tai puutarhanhoidon alueilta. Käytännön kurssi antaa taitoja, jotka eivät katoa.

Aikuispakkaus2

Lahjakortin lisäksi Aikuispakkaus sisältää Penninvenyttäjän keittokirjan, leipäohjemagneetin, tiskiharjan ja siivousliinoja, palovaroittimen, Nuorisoasuntoliiton asumisoppaan ja hyödyllistä tietoa kuluttamisesta. Aikuispakkaukseen haluttiin vielä jotain lämmintä ja pehmeää symboloimaan Marttojen huolenpitoa. Jokaisessa Aikuispakkauksessa onkin martan neulomat villasukat. Tuotteet on pakattu laatikkoon, jossa voi myöhemmin säilyttää vaikka oman kodin tärkeitä papereita.

Nuoret ovat olleet mukana kehittelemässä Aikuispakkausta. Keväällä 2014 tehtiin nettikysely, jossa kartoitettiin nuorten toiveita Aikuispakkaukseen liittyen. Kyselyyn vastasi yhteensä 1483 nuorta.

Vastaajat toivoivat Aikuispakkauksen sisältävän vinkkejä edullisen ja ravitsevan ruuan laittamiseen, ruokaostosten suunnitteluun ja ateriarytmiin. Rahankäytön suunnittelu ja vuokralaisten oikeudet ovat aihealueita, joissa itsenäistyvät nuoret erityisesti kaipaisivat tukea. Kyselystä selvisi myös, että siivousvälineiden ja muiden arjen ”välttämättömien” taloustavaroiden hankinta tulee monille yllätyksenä.

Penninvenyttäjän keittokirjan ohjeilla valmistuu helppo ja edullinen kotiruoka arkisista aineksista. Jääkaappiin kiinnitettävä leipäohje muistuttaa, että leipominen on helppoa ja edullista. Marttojen keskeinen neuvonnan sisältöalue, talousneuvonta, antaa paljon käytännön tietoja ja vinkkejä: Aikuispakkauksen verkkosivuille on kerätty ohjeita talouden suunnitteluun ja raha-asioiden hoitamiseen nuoren näkökulmasta.

Aikuispakkauksen rinnalla toimii Aikuispakkauksen oma nettisivu, jonne on koottu tärkeitä marttavinkkejä. Vinkkeihin pääsee suoraan Aikuispakkaukseen painettujen QR-koodien avulla.

Sivustolta löytyy mm. listoja tarpeellisista hankinnoista. Listoja voi skannata QR-koodien avulla suoraan omaan puhelimeen. Sivuston linkit vievät suoraan MartatTV:n videoihin, joiden avulla nuori voi opetella vaihe vaiheelta esimerkiksi, miten pestään vessa tai miten tehdään makaronilaatikkoa. Verkkosivut pyrkivät vastaamaan nuorten erilaisiin tarpeisiin: siellä voi syventyä juuri itseä hyödyttävään sisältöön, oli se sitten sulakkeen vaihto tai taloudensuunnitelmalomakkeen täyttäminen.

Aikuispakkauksia jaetaan nuorille Marttojen Pidä kiinni rahoistasi -kursseilla, joita järjestetään Marttapiireissä ympäri Suomen. Kurssien tavoitteena on edistää nuorten taloudellista osaamista ja arjen hallintaa. Kursseilla tehdään yhdessä edullista ja terveellistä ruokaa sekä jaetaan vinkkejä ja tietoa omien raha-asioiden hoitamisesta. Kursseja rahoittavat Marttaliitto ja LähiTapiola.

Aikuispakkauksia voi myös ostaa Martanpuodista, Marttojen omasta verkkokaupasta. Aikuispakkaus on hyvä lahjaidea koulun päättäville, ammattiin valmistuville, omaan kotiin muuttaville ja myös nuorille, joilla tuntuu olevan jo kaikkea. Aikuispakkauksen hinta on 90 euroa, joka sisältää myös postimaksun.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!