Arjen irtiotto Scandic Parkissa

Scandic parkin hotellihuone

Oli 1980-luvun alkupuoli ja matkustin äidin kanssa ensimmäistä kertaa ulkomaille. Yövyimme Helsingissä Hotel Intercontinentalissa ennen seuraavan aamun lentoa. Kun tulimme hotelliin, henkäisin ihastuksesta. 8-vuotiaasta, maaseudulla asuvasta pikkutytöstä tuntui aivan kuninkaalliselta, kun kiiltävä aula hohteli, hissit nostivat hujauksessa ylöspäin ja erityisesti se, kun huoneessa tyynyllä odotti karkki!

Hotelli jäi mieleeni hienouden tyyssijana ja kun muutamia vuosia sitten halusin tarjota miehelleni jotain erityistä, varasin huoneen samaisesta hotellista, joka tosin kulki hieman eri nimellä. Mutta pettymys oli suuri, kun huoneet henkivätkin loisteliaan tunnelman sijaan menneiden vuosikymmenten tyyliä ja kuluneisuutta.

Tammikuussa sain yöpyä kolmannen kerran tässä hotellissa, kun lehdistölle järjestettiin tiedotustilaisuus ja koeyöpyminen. Hotellissa on käynnissä remontti ja ensimmäiset uudistetut huoneet sekä aula- ja vastaanottotilat avattiin yleisölle. Samalla julkistettiin myös hotellin uusi nimi: Scandic Park.

Koin jonkinasteisen paluun 8-vuotiaan tytön tunnelmiin, kun saavuin huoneeseeni. Nyt loisto oli vaihtunut moderniin harmoniaan, miellyttävään yksityiskohtien virtaan. Täällä teki mieli vain olla.

Yllä kuva hotellin uudistuneesta huoneesta.

Menneet vuosikymmenet ovat läsnä huoneessa, mutta tällä kertaa vain seinien kuvissa. Huoneista on poistettu vaatekaapit ja tilalla on avonaulakko, joten jo ihan perushuoneen eteiseen mahtuu vaikka lastenrattaat.

Huoneessa oli käännettävä kokovartalopeili, jonka takaa paljastuikin silitysrauta- ja lauta. Hauska keksintö!

peili

silitysrauta

scandic_park_aula2

Aula oli laitettu täysin uuteen uskoon. Siellä on tilaa vapaamuotoisille kokoontumisille ja vaikka pienille palavereille.

Kun ruuhkavuosia elävänä vanhempana harvoin lähtee jonnekin, sitä haluaa arkeensa jotain pientä ekstraa. Täällä sitä saa jo ihan perushuoneessa sisustuksen ansiosta. Itse nautin kaupungin vilinän seuraamisesta, tässä hotellissa oman huoneen ikkuna on siihenkin mitä mainioin paikka.

Sijainnissa on yksi huono puoli. Jos yöpyy puolison kanssa ja mielii korkkareissa aivan Sokoksen ja Stockmannin kupeeseen illanviettoon, niin joutuu ehkä kuitenkin turvautumaan taksiin, bussiin tai raitiovaunuun – hotellista on matkaa esimerkiksi rautatieasemalle noin 1,5 kilometriä. Kaikkien liikennevälineiden kyytiin pääsee kuitenkin aivan hotellin nurkalta.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!