Asuntomessujen satoa

yleiskuva

Tämän vuoden asuntomessuilla huomiota kiinnitti lastenhuoneiden kerrossänkybuumi, pienet keittiöt ja 3D-sisustustuotteiden tuleminen.

Tämän vuoden asuntomessualue on rakentunut mitä oivallisimpaan paikkaan. Vantaan Kivistö on sijainniltaan alue vailla vertaa, sillä se sijaitsee aivan Hämeenlinnanväylän ja Kehä III:n kainalossa.

Lapsiperheelle Kivistön alue on hyvä valinta: viereen valmistuu vuoden päästä Aurinkokiven koulu, alueella on hieno ja iso leikkipuisto, Kehärata avautui juuri ja sitä pitkin pääsee alle puolessa tunnissa Helsingin keskustaan sekä viidessä minuutissa lentokentälle ja aseman kupeeseen tulee lähivuosina monia palveluita ja iso kauppakeskus.

Parasta on kuitenkin se, että Kivistön alueella vallitsee positiivinen ”koko kylä kasvattaa” -yhteishenki. Alueella on helppo tutustua muihin lapsiperheisiin leikkipuistoissa tai harrastuksissa tai lähteä vaikka mukaan järjestötoimintaan.

Kuten kuuluu, olen tykästynyt alueeseen 🙂 Mutta nyt niihin asuntomessuihin.

Asuntomessualue on tiivis ja tontit asemakaava-alueelle tyypillisesti pieniä. Yleisesti ottaen kiinnitin huomiota siihen, että aika monessa talossa oli melko pieni keittiö.

Toki poikkeuksiakin löytyi. Kuten tässä talossa, jossa olohuone ja keittiö olivat yhtä suurta tilaa.

lakkalaine2

lakkalaine3

Poikkeuksellista tässä talossa oli se, että yläkerrassa sijaitsevien makuuhuoneiden yhteydessä oli kaikissa vessa, jossa oli myös suihku.

lakkalaine1

Ei pöllömpi ratkaisu siinä vaiheessa, kun lapset ovat teini-ikäisiä. Suomessa kuuden vessan talo on luksusta, mutta ulkomailla montaa vessaa ei ole niin suuren kummastelun aihe.

Eräässä talossa huomasin, että siellä oli jättikokoinen lastenhuone.

casa-del-limon1

casa-del-limon2

Kuvat eivät oikein anna oikeutta tilalle, mutta iso se oli, 23 neliömetriä. Kuinka ollakaan, alakerrassa tapasin tämän Casa del Limon -talon omistajaperheen.

casa-del-limon3

He kertoivat, että pikkumies saa toistaiseksi jättihuoneen, mutta se on suunniteltu niin, että huone on helppo jakaa kahtia väliseinällä, jos syntyy toinenkin lapsi. Kauaskatseista suunnittelua, hienoa!

Lastenhuoneita katselin tietysti sillä silmässä muutenkin. Ja huomasin, että tosi monessa lastenhuoneessa oli parvi tai kerrossänky. Tässä vähän esimerkkejä:

parvi1

parvi2

lastenhuoneen-säilytys

Huomaa tässä hieno säilytysratkaisuidea:

parvi6

Ja tässä ihana lintukoto taaperolle 🙂

parvi3

 

Tämä lastenhuone on puolestaan luotu pienelle ikiliikkujalle. Suoraan sängystä pääsee…

parvi4

… liukumäkeen!

parvi4_2

Sitten bongailin mielenkiinnolla näitä erilaisia säilytysratkaisuja. Tässä ilmeisesti teinin huoneesta:

parvi5

 

Ja tämäkin oli aika kiva:

juniorparvi

Sitten vielä tämä on ihan pakko laittaa. Aika liikkis, eikö totta 🙂

prinsessahuone

Ja sitten siirrytään vanhempien maailmaan. Tälle terassille pysähdyin. Näin jo elokuun lämpimän kuutamoillan, ystäviä kylässä, kynttilät palavat…

terassi1

… ja paluun arkeen. Tässä moderni Duster-tuuletusteline, jossa varret menevät kasaan ja pidentyvät tarpeen mukaan aina 160 cm:iin asti. Aputaso taittuu tarvittaessa alas. Eli tiedättehän sen perinteisen mallisen tamppaustelineen; tämä härveli korvaa sen. Käy petivaatteiden tai mattojen tuuletukseen tai kuivatukseen. Aika kiva mun mielestä 🙂 Piti ihan alkaa itsekin harkita härveliä.

tuuletusteline

Monessa talossa makuuhuoneessa oli ISOT ikkunat. Ja kun viereinen talo on lähellä, niin… verhoja ehkä tarvitaan. Ehkä ne laitetaan vasta messujen jälkeen…

makuuhuone1

 

Tässä oli hauska ratkaisu. Makuuhuoneesta avautui ranskalainen parveke, josta oli näkymä omaan olohuoneeseen.

makuuhuone2

 

Sitten vielä muutama asuntomessuilta bongattu yksityiskohta. Tämä ei ole mitään uutta, mutta jälleen oli jotkut messupihat laitettu niin, että piha kasvoi mustikkaa. Vaihtoehto nurmikolle täällä kaupungissa.

mustikkapiha

Jos digikuvat tuppaavat jäämään koneelle, niin ne voi aina laittaa osaksi tapettia…

valokuvatapetti

 

Uskallatko ottaa vessapaperia tältä humanoidilta…

vessapaperiteline

 

Tässä vielä esimerkki siitä, mitä 3D-tulostamalla voi tehdä. Vaikkapa valaisimia!

3d_valaisin

 

3 kommenttia

 • Vastaa lokakuu 25, 2015

  Katja

  Mistähän tuommoisen humanoidi vessapaperitelineen löytäisi? Satutko tietämään?

 • Vastaa lokakuu 25, 2015

  Piia

  Se ei käy ilmi muistiinpanoistani, mutta minäpäs vähän selvittelen, jos löytäisin sen tiedon jostain 🙂

 • Vastaa lokakuu 29, 2015

  Piia

  Kohde oli Valhalla, tässä tarkempi linkki: http://www.asuntomessut.fi/kohde-rubiinikeha-13
  Kysyin telineen ostopaikkaa meilissä omistajapariskunnalta, mutta en ole ainakaan vielä saanut vastausta. Heidän yhteystietonsa löytyvät tuolta sivulta.

Kommentoi