Auta lasta huomaamaan hyviä asioita

positiiviset_yleiskuva

Oletko tullut pohtineeksi lapsen kanssa, mitä kaikkea hän jo osaa? Kuulin kätevän vinkin siihen, miten asiaa voi käsitellä leikin varjolla.

Lapset tykkäävät askarrella, joten aloitimme väripaperisulkeisilla. Leikkasimme papereista jos jonkinlaisia muotoja. Samalla tuli pienemmälle hyvää saksien käyttöharjoitusta. Loppuvaiheessa esimerkiksi ympyrän leikkaaminen alkoi sujua jo melko hyvin.

Kun muotoja oli tarpeeksi, ryhdyimme pohtimaan missä lapsi on hyvä. Vanhempi lapsi tunnisti aluksi pari sellaista taitoa, joita oli harjoiteltu viime aikoina. Sitten tuli stoppi ja harjoituksen hyödyllisyys alkoi paljastua. Oikeastihan jokainen on hyvä lukemattomissa asioissa, kun vain huomaa ne. Eikä asioiden tarvitse olla sellaisia taitoja kuin lukeminen tai kirjoittaminen.

3-vuotias hoksasi, että hän on hyvä kiipeämään ja ottamaan vauhtia keinussa. Ja hyppäämään ruohon poikki. Kato äiti näin, pomps.

Isosisko huomautti, että sisko on hyvä selittämään.

Hän puolestaan on taitava tekemään yllätyslahjoja ja paketoimaan ne. Ja säikäyttämään. PÖÖ!!

positiiviset1

positiiviset2

Tätä olisi voinut jatkaa vaikka kuinka kauan ja tuntui, että ideat kävivät yhä vain luovemmiksi. Touhun jälkeen kaikki olivat tosi hyvällä tuulella, joten pienet kehut selvästi piristävät päivää.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!