Bahia Feliz matkakohteena

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vietimme viikon Gran Canarialla Bahia Felizissä. Jos harkitset matkaa sinne, lue tästä paikan plussat ja miinukset.

Ensimmäinen plussa on sijainti lähellä lentokenttää. Tämä on hyvä erityisesti siinä vaiheessa, jos on matkalla lasten kanssa ja lentomatkan jälkeen on päällä viimeinen käsimatkatavaroihin varattu, kuiva varavaatekerta.

Tiet ovat nykyisin Kanarian saarilla hyvät, ainakin turistien käyttämät reitit. Moottoritietä päästellään ripeästi kohteeseen. Tosin jos on varannut lentokenttäkuljetuksen, bussissa saa odottaa kyllä usein aika pitkän tovin, ennen kuin se lähtee kohti hotelleja. Hieman haikeana muistelen kyllä myös sitä tunnelmaa, joka oli aikoinaan elävän matkaoppaan höpötellessä bussissa. Nykyisinhän tuon homman hoitaa nauhoite ja samalla saa harjoitella kuullun ymmärtämistä useilla eri kielillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asuimme Bahia Felizin Blue Village -lomakylässä ja tarkemmin ottaen Tres Vidas -hotellissa. Hotelli on melko jyrkässä rinteessä, joten alas altaille mennessä ja takaisin tullessa saa hyvin liikuntaa ja koin sen pelkästään positiiviseksi asiaksi. Positiivista tämä liikunta ei sen sijaan ollut hotellille saapuessa, kun matkalaukkujen kanssa etsimme epätoivoisesti oikeaa huoneistoa. Opasteet olivat aivan päin honkia ja pitkä tovi tuli etsittyä ennen kuin oikea huoneisto löytyi.

Seuraava ongelma oli huoneiston ulko-oven lukko. Emme saaneet sitä auki, vaan piti lähteä etsimään huoltomiestä, jonka olin nähnyt liikuskelevan lähistöllä. Toimintamekanismi osoittautui hieman oudoksi, eikä kyseessä ollut pelkästään blondiansa. Ihan meni insinöörilläkin aluksi sormi suuhun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parasta tässä Tres Vidas -hotellin kolmiossa oli tila. Kaksi makuuhuonetta, keittiö-olohuone, kylpyhuone ja terassi (jossa oli kaksi aurinkotuolia ja 4 hengen pöytä tuoleineen) oli mukava asustaa. Vaikka täytyy myöntää, että Finnmatkojen sivuilla olevat kuvat hotellista maalailevat kuitenkin vähän liian hienoa kuvaa huoneista ja sisustuksesta. Todellisuus oli kyllä karumpi. Erityisesti sohva oli melko huonossa kunnossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terassilta oli osittainen merinäköala. Olisin viihtynyt aurinkotuolissa vähän pitempäänkin kuin 3 minuuttia kerrallaan, mutta lapset hinkuivat koko ajan altaille.

Allasalue oli kolmen hotellin yhteinen. Siellä oli kaksi aikuisten allasta (joista toinen lämmitetty) ja lastenallas, josta oli erotettu pieni osuus vauvoille. Lastenaltaassa oli huonoa se, että se ei ollut lämmitetty. Lisäksi liukumäen katolle oli asennettu jättitynnyri, johon kerääntyi koko ajan vettä ja joka lopulta kippasi kaikki vedet aina yhtäkkiä alla olevien niskaan. 4-vuotias oli kauhuissaan tästä, eikä suostunut menemään kertakaan koko liukumäkeen. Eikä enää koko altaaseen, kun oli kerran käynyt lämmitetyssä altaassa. Sen verran viileä oli tuuli huhtikuun alussa, kun lomailimme siellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allasalue oli tupaten täynnä. Vaikka aurinkotuoleja ei saanut varata, oli sininen pyyhemeri vastassa jo siinä vaiheessa, kun menimme ennen yhdeksää aamupalalle. Hintaan kuului, että alueelta sai lainata ison allaspyyhkeen loman ajaksi. Tosin puhtaat pyyhkeet olivat koko ajan loppu, joten sellaista sai hetken metsästää. Mutta kun sen sai, se oli kyllä kullan arvoinen. Altaasta noustessa hampaat löivät loukkua tuulessa, joten oli ihanaa kietoa kalisevat lapset muhkeaan pyyhkeeseen.

Hotellissa on Bamsekerho ja toimintaa myös vanhemmille lapsille. Etukäteen varattava kerhopaikka voisikin olla hyvä juttu, mutta itse halusin, että lapset saavat lomailla koko ajan vanhempien kanssa. Erossa oloa kertyy kyllä arkena ihan tarpeeksi.

Aterioita varanneilla ruokailu tapahtuu Orchidea-hotellilla. Siellä oli monena iltana myös iltaohjelmaa.

Meillä oli varattu aamupala ja illallinen buffet-pöydästä. Täytyy myöntää, etten ole missään nähnyt niin runsasta valikoimaa. Oli monenlaisia, hienosti esille aseteltuja alkuruokia, vaikka kuinka monta pääruokavaihtoehtoa, grillauspiste. Lapsille oli oma pöytä ja jälkiruokavalikoima oli ylitsepursuava: erilaisia leivoksia, jäätelöitä, hedelmiä, vanukasta ja suklaalähde, johon voi dipata vaahtokarkkeja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotellissa tuli syötyä sen verran, että läheisen pienen ostarin ravintoloita kävi sääliksi. Sen verran hiljaiselta elo näiden all inclusice -hotellien kyljessä näytti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostarilla oli myös muutama pieni putiikki, mutta niiden hinnat olivat kyllä todella korkeat. Itse koin Bahia Felizin liian pieneksi juuri muun muassa sen takia, että mielestäni lomaan kuuluu käveleskely rantakadulla leppeässä kesätuulessa ja putiikkien valikoimien silmäily. Nyt kaikki oli katsottu läpi muutamassa minuutissa, koska paikka oli niin pieni.

Menimme paikallisbussilla nro 1 Bahia Felizistä Puerto Ricoon Angry Birds -puistoon. Matka ruuhkaisessa, pikkuteitä etenevässä bussissa kesti yli tunnin ja oli piristävä seikkailu (bussi uhkasi tehdä lakon yhdessä vaiheessa). Mutta suosittelen kuitenkin taksia; paluumatka taksilla moottoritietä taittui 15-20 minuutissa. Angry Birds -puistossa viihtyisi kyllä pitempäänkin, se oli käymisen arvoinen paikka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä vielä muutamia fiiliskuvia hotellialueelta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!