Canon PowerShot N2 on kamera pienillä herkuilla

canon2

Canonin uutuus PowerShot N2 on erinomainen selfien ottamiseen, sillä se on suunniteltu eri tavalla kuin perinteiset kamerat.

Aluksi se ihmetyttää: eihän tässä kamerassa ole laukaisunappia! Laukaisu tapahtuu kuvausrengasta painamalla. Tämä systeemi tekee omakuvien ottamisesta helppoa, kun kameran voi suunnata päin omaa nassua ja painaa vain linssin ympärillä olevaa kuvausrengasta. Kamera onkin parhaimmillaan selfie-kuvauksissa.

Paikoin uudenlainen laukaisusysteemi tuntuu kuitenkin vaikealta perinteiseen kameraan tottuneelle. Ottaessani itse kuvaa toisesta kohteesta, painoin ja painoin kuvausrengasta, mutta kuvaa ei vain tullut. Sitten kun käänsin kameran itseeni päin kuin ottaisin selfietä, naps vaan. Silloin kai sitä asettelee sormet automaattisesti oikealla tavalla.

Kamerassa on tehosteita, jotka ovat herkullinen lisä tähän kompaktiin pikkukameraan. Niistä suosikkini on Miniature Effect -tila.

canon1

Siinä ylä- ja alaosa kuvasta näkyy epätarkkana ja kuvan keskiosa tarkkana.

Toy Camera Effect tarkoittaa sitä, että kuvan reunat on tummennettu.

canon3

Monochrome -tilassa voi ottaa suoraan mustavalkoisia kuvia ja Fish-eye Effect on perinteinen kalansilmäefekti.

canon4

Kameralla voi kuvata myös videoita ja lisätä videoon erilaisia tehosteita. Kuvat voi ladata sosiaaliseen mediaan suoraan kamerasta tai ohjata kameraa etänä älypuhelimesta.

Lyhyen testin perusteella kamera sopii siis hyvin esimerkiksi bloggaajalle tai vaikka valmistujaislahjaksi kuvaamisesta innostuneelle nuorelle.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!