Digikouluja lapsille

Two Smiling teenagers with laptop resting on meadow.

Elisa järjestää syyslomien aikaan 10–12-vuotiaille lapsille tarkoitettuja digikouluja kuudella eri paikkakunnalla. Maksuttomissa kouluissa tutustutaan digitaaliseen maailmaan ja opitaan ohjelmoinnin perusteita.

Mitä ovat esineiden internet ja digitalisaatio? Miksi liikennevalot tarvitsevat nettiyhteyden? Miten kännykkäpelit luodaan ja mitä ihmettä on ohjelmointi?

Esimerkiksi näihin kysymyksiin saadaan vastauksia, kun Elisa tuo syyslomien aikaan lasten digikouluja kuudelle eri paikkakunnalle. Maksuttomissa digikouluissa asiantuntijat opastavat lapsia digitaalisen maailman saloihin. Digikoulun osanottajat pääsevät myös tutustumaan ohjelmointiin ja kokeilemaan omien pelien luomista tablet-tietokoneella.

– On tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan niihin asioihin, joita digitalisoitumisen taustalla on. He elävät jo digitalisoitumisen keskellä. Elämme suuren muutoksen aikaa, kun yhä useammat esineet ja asiat siirtyvät verkkoon. Tämä kaikki vaatii ohjelmointia, johon nuorten on hyvä päästä tutustumaan jo varhaisessa vaiheessa. Ohjelmointiahan kaavaillaan nyt mukaan peruskoulujen opetussuunnitelmaankin, toteaa liiketoimintajohtaja Matias Castrén Elisalta.

Elisa järjestää digikouluja syyslomien aikaan kuudella eri paikkakunnalla. Kouluun pääsee osallistumaan Seinäjoella ja Jyväskylässä (13.–14.10.), Turussa ja Helsingissä (16.–17.10.) sekä Kotkassa ja Oulussa (20.–21.10.). Kullakin paikkakunnalla digikoulu on kahden päivän mittainen, kolme tuntia kumpanakin päivänä.

Digikoulut ovat osallistujille maksuttomia, eivätkä osallistujat tarvitse mukaan omia välineitä. Elisa tarjoaa opetuksen ja laitteet. Opetuksessa käytetään Huawein tabletteja, jotka lahjoitetaan digikoulun jälkeen myöhemmin ilmoitettavaan kohteeseen.

Kullakin paikkakunnalla digikouluun mahtuu mukaan 15 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumaan pääsee Elisan sivuilla.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!