Eväsrasia, joka pitää ruoan viileänä

frozzypack2

Löysin uuden keksinnön kaikille eväitä töihin kuskaaville ja eväsretkillä kävijöille. Tämä eväsrasia pitää sisällön viileänä huoneenlämmössä muutaman tunnin ilman erillistä kylmäkallea.

”Tyttäreni oli lähdössä luistelemaan koulun kanssa. Kello 7 aamulla olin pakkaamassa hänelle mukaan pannukakkuja, jotka syötäisiin viisi tuntia myöhemmin. Halusin pistää hänen mukaansa kylmälaukun ja kylmäkallen, mutta hän ei suostunut, koska joutui jo kantamaan luistimet, kypärän, koulurepun, eväät sekä juoman. Kylmäkalle koulurepussakaan ei oikein toimi. Ajattelin, että miksi ei ole olemassa rasiaa, jossa on jäähdytys rakennettuna sisään?”

Näin tuumi ruotsalainen perheenäiti Carolina Sundberg ja ryhtyi tuumasta toimeen. Tuloksena syntyi Frozzypack-eväsrasia. Rasian kansi voidaan laittaa pakastimeen ja 10 tunnin jäähdytyksen pakastimessa luvataan pitävän rasian sisällön viileänä 7 tunnin ajan huoneenlämmössä. Rasia kestää konepesun ja sitä voi lämmittää mikrossa, kunhan muistaa pitää kannen pois mikrosta.

frozzypack3

Testasin rasiaa ottamalla töihin mukaan munakasta. Ja kyllä, munakas todella tuntui viileältä usean tunnin ajan. Mutu-tuntuman perusteella se kuitenkin vaikutti kuuden tunnin kohdalla jo melko lämpimältä. Rasian kansi ”hikoilee” jonkin verran huoneenlämmössä, joten sen päälle ei kannata laittaa mitään, mikä ei saisi hieman kostua.

Testasin rasiaa toisena päivänä myös lämpömittarin avulla. Kansi oli pakastimessa reilut 10 tuntia, minkä jälkeen laitoin rasiaan pelkän lämpömittarin ja jätin sen keittiön pöydälle seitsemäksi tunniksi. En avannut kantta kertaakaan tuona aikana ja rasia oli suojassa suoralta auringonpaisteelta. Seitsemän tunnin kohdalla mittari näytti hieman yli +19 astetta. Kävin koittamassa rasiaa ulkopuolelta silloin tällöin ja arvioni onkin, että jäähdytys toimii parhaiten noin 3-4 tuntia.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!