Hotelli, joka on rock

ruokalista1

Tampereen uutuus Solo Sokos Hotel Torni tarjoaa upeita näköaloja ja nostalgiaa erityisesti suomirockin ystäville.

Uusi hotelli on maamerkki, josta ei voi erehtyä. Se kohoaa 88 metrin korkeuteen ja huoneita on 24. kerrokseen saakka. Kuten arvata saattaa, hotellista avautuu upeat näkymät yli Tampereen.

hotelli ulkoa

Hotelli itsessään on myös nähtävyys ja yksityiskohtia on niin paljon, että oikein hengästyttää. On ihan sääli, että niistä moni jää varmasti vierailijalta huomaamatta, ellei osaa kiinnittää asiaan huomiota.

Aloitetaan huoneista. Jos haluaa hieman erilaisen hotellikokemuksen, niin kannattaa varata Solo Up -huone (vastaa superior-huonetta) kerroksista 18-24. Niissä on nimittäin kylpyhuone sijoitettu osaksi huonetta, niin että lavuaari on ikään kuin huoneen puolella. Wc ja suihku ovat pieniä, erillisiä tilojaan.

huone1

huoneen vessa

Järjestelyn hyvä puoli on se, että yksi henkilö voi olla kätevästi suihkussa eri tilassa, jos toinen on vaikka samaan aikaan wc:ssä. Toisaalta tilan tuntu on tietysti aivan erilainen perinteisessä mallissa, jossa wc- ja suihkutilat on yhdistetty. Mutta varsin hauska kokemus on pestä hampaita aivan sängyn vieressä olevan altaan äärellä, kun peseytymistilan erottaa makuutilasta vain ohut verho 🙂

ikkunalauta

Parasta huoneessa on nämä kaksi asiaa: Ykkönen on näköala. Ikkunan vieressä on rahi, joten ikkunasyvennyksessä voi istuskella ihailemassa maisemia.

sängyt

Kakkonen on sänky ja tyynyt. Inhoan muhkuraisia tyynyjä! Täällä ei sellaisia ole, vaan kolme aidosti eri tyyppistä tyynyä. Litteä, keskikokoinen ja suuri. Kerrankin löytyi myös minulle litteän tyynyn ystävälle hyvä vaihtoehto. Patja muotoutuu vartalon mukaan ja on todella hyvä nukkua.

kattobaari1

Hotelli ylimmässä kerroksessa on Moro Sky bar, josta on aivan upeat näköalat. Baarin sisätiloihin mahtuu 100 henkeä ja sen yhteydessä olevalle isolle ulkoterassille 150 henkeä. Terassille on suunnitteilla erilaisia urheiluhenkisiä aktiviteetteja, kuten juoksurata, terassishakkilauta, koripalloteline ja luistinrata.

kattobaari2

kattobaari3

Baaria ei voi varata yksityistilaisuuksiin, vaan se on joka päivä ja ilta auki kaikille halukkaille. Veikkaan, että siitä tulee tamperelaistan keskuudessa suosittu illanviettopaikka – tai se taitaa jo olla. Alakerrassa hotellin ulko-ovella oli nimittäin tavallisena lauantai-iltana pitkä jono ja vahtimestari päästi ihmisiä sisään sitä mukaa, kun toisia tuli ulos.

baarin vessa

Moro Sky barissa näköaloista ei tarvitse luopua edes vessahädän yllättäessä. Huomaa upea kristallikruunu 🙂

Manserock näkyy hotellin sisustuksessa vahvasti. Erityisesti alakerran Paja Bar pursuaa yksityiskohtia, joissa vilahtelee Eppu Normaalin, Yön, Popedan ja Juice Leskisen tuotantoa. Seinillä on tamperelaisten musiikki-ikoneiden esiintymisvaatteita ja soittimia. Lasinalunen on kuin levy ja samoin ruokalistan kannet ovat kuin levyn suojakotelo.

ruokalista1

tabletti

Paperisissa pöytätableteissa on laulun sanoja. Hauska yksityiskohta niissä on se, että lauluihin on jätetty sanojen mentäviä aukkoja, joten pöytäseurue voi miettiä, mikä sana siitä kohdasta puuttuu. Kun saa laskun, laskukuoresta voi tarkistaa mikä sana puuttui. Myös servetit noudattelevat samaa teemaa, niissä on laulujen sanoja. Eihän niihin raaski edes suuta pyyhkiä…

servetti

Paja Barissa on myös aito vinyylilevyjä soittava jukebox. Viereisen Grill It  -ravintolan sisustuksellinen erikoisuus on ratakiskot, jotka jatkuvat sisään pihalla olevasta veturien kääntöpöydästä.

Kiinnitin huomiota myös hotellin hyvään palveluun.  Henkilökunta oli kaikkialla todella ystävällistä. Sky Barin tarjoilijoilla näytti olevan hyvä fiilis ja he jaksoivat jutustella asiakkaiden kanssa, vaikka tiskille jonotti koko ajan väkeä. Siivooja tervehti käytävällä hymyillen. Hotellissa on otettu käyttöön aamupalalla pöytiin tarjoilu juomien suhteen, eli kahvi tai tee tuodaan asiakkaalle kannussa aamiaispöytään.

Kaiken kaikkiaan tunnelmallinen paikka, jossa sopii ottaa pieni irtiotto arjesta. Lopuksi vielä kuva hotellin respasta, missä takan lämpö vastaanottaa tulijat.

takka

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!