Hyvä taikuri kaverisynttäreille

taikuri4

Jossain vaiheessa tuolileikit ja onginnat on leikitty jo niin monta kertaa, että lapsen kaverisynttäreille alkaa kaivata uutta ohjelmaa. Tein aikamoisen rumban, kun selvittelin sisäleikkipuistojen ja taikureiden hintoja ja tarjontaa.

Itsellä taustalla oli sekin, että jospa pääsisi tällä kertaa hieman vähemmällä juhlapäivän järjestelyiden suhteen. Kun arki on niin hektistä, että aikaa ei oikein meinaa riittää synttäriohjelmien valmisteluun.

Kuopuksen kohdalla homma on vielä helppo nakki, kun pikkuisille päiväkotilaisille riittää esimerkiksi se onginta. Mutta tokaluokkalaiset ovat jo kokeneet kaikki leikit monta kertaa kavereiden synttäreillä kiertäesään. Pienemmille tekemättömyyskin on vielä ok, mutta alakoululaiset kaipaavat jo jotain toimintaa.

Halusin kuitenkin järjestää synttärit kotona, sillä sisäleikkipuistossa porukka hajaantuu sinne tänne. Ja kun osallistujia on 14, niin siinä alkaa tulla synttäreille hintaa. Lisäksi mielessä kävi sekin näkökulma, että jollakin tavalla pitäisi kyetä vastaamaan vieraassa paikassa 14 lapsen turvallisuudesta…

Selvittelin siis taikureita. Halusin kunnon taikurin, joka osaa ottaa yleisönsä. Äkkiä kävi selväksi, että hintaluokka kaikilla tuntui olevan sama, noin 250 euroa. Sitten piti vain osata valita heistä joku.

Hieman tätä edullisempi on Maddaleena-nuken vierailu, mutta se on sopivampi hieman pienempien lasten synttäreille.

Taikureissa oli eroja senkin suhteen, että miten he ovat pukeutuneet ohjelmanumeroa varten. Jollakin on värikäs asu, josta tulee hieman pelle mieleen.

Loppujen lopuksi päädyin taikuriin nimeltä Kim Wist. Hän on toiminut taikurina lähes 20 vuotta ja esiintynyt telkkarissa, laivoilla ja ympäri Suomea kaikissa mahdollisissa paikoissa.

Ja onneksi päädyin! Täytyy sanoa, että en ole koskaan nähnyt näin hyvää taikuriesitystä!

Kerroin lapsille yllätysohjelmanumerosta hieman ennen taikurin saapumista ja yksi tyttö tokaisi: ”Sieltä tulee kuitenkin joku pelle. Mä en tykkää pelleistä.” Eli vaativa yleisö siis 🙂 Sen vuoksi olin tyytyväinen, kun sisään asteli pian myös habitukseltaan arvokkaan taikurin näköinen esiintyjä.

Seuraavat 35 minuuttia olivat niin ratkiriemukkaat, että en ole pitkään aikaan nauranut näin paljon. Olin niin iloinen siitä, että lapset olivat aivan totaalisesti mukana hommassa, niin innoissaan.

Mukana oli monenlaisia temppuja ja siis todella laadukkaita temppuja. Aikuinenkin oli ihan silmät pyöreänä. Lapset haastoivat taikuria voimakkaasti, mutta hän osasi ottaa heidät mukaan ja lyödä kaiken leikiksi. Oli kikatusta ja käkätystä tuvan täydeltä. Päivänsankarin lisäksi pari muutakin lasta pääsi avustajaksi ja se oli tosi iso juttu.

Katsoin sydän iloisena erästä ujoa lasta, joka saapui synttäreille tosi arkana ja surullisen näköisenä. Hän pääsi avustajaksi ja ei voi parempaa palkintoa olla aikuiselle kuin se ilo, mikä hänen silmistään näkyi synttäreiltä lähtiessä.

Lasten yksityisyyden suojaamiseksi en voi valitettavasti laittaa tähän enempää kuvia ja videota tilanteesta, mutta suosittelen lämpimästi tämän taikurin käyttöä. Kim Wistillä on myös tyytyväisyystakuu eli jos ei ole tyytyväinen esitykseen, saa rahansa takaisin.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!