Jalkaterapeutti auttaa jalkaongelmissa

jalkaterapia1

Kävin jalkaterapeutilla ensimmäistä kertaa, kun esikoinen oli pieni vauva. Etsin apua jalkapohjan kovettumiin ja pähkäilin jalkaterapeutin ja jalkahoitajan palveluiden välillä.

Jalkaterapeutti on erikoistunut jalkojen ongelmatilanteisiin, kun taas jalkahoito on enemmän kauneudenhoitoon liittyvää palvelua. Jalkaterapeutti auttaa esimerkiksi vaivaisenluun tai vasaravarpaan aiheuttamissa ongelmissa. Hän valmistaa tarvittaessa yksilöllisiä apuvälineitä. Mutta jalkaterapeutille voi siis mennä myös pienempien ongelmien kanssa, kuten minun tapauksessani nämä jalkapohjan kovettumat.

Jalkaterapeutti Tiina Priian mukaan raskausaika on monilla ensimmäinen vaihe, jolloin jalassa huomaa jotain muutoksia. Yleisin iho- ja kynsimuutosten aiheuttaja on kuitenkin vääränlainen kenkä.

jalkaterapia2

Jalkaterapeutti käyttää kovettumien poistoon veistä tai eräänlaista poraa, josta suihkuaa vettä. Homma ei satu lainkaan, mutta kovettumat saavat kyytiä, samoin kuivat kantapäät.

jalkaterapia_veitsi

jalkaterapia_välineet

Lopuksi jalkaterapeutti vielä hieroo kosteuttavan voiteen jalkoihin. Itselleni nämä hetket jalkaterapeutin tuolissa ovat olleet melkoisia jalkojen keidashetkiä. Ja erityisesti tietysti hetket hoidon jälkeen, kun kovettumat eivät enää tunnu kävellessä.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!