Joululahjavinkki: Kirja jäänmurtajista

sisu3

Kuulin kotimaisesta lastenkirjasarjasta, joka sijoittuu jäänmurtajien maailmaan. Kirjan on kirjoittanut jäänmurtajalla työskennellyt entinen merikapteeni.

Merikapteeni Teemu Leppälä ja kuvittaja Petri Kantoniemi ovat toteuttaneet uuden lastenkirjasarjan Jäänmurtaja Sisun seikkailuista talvisilla merillä. Sarjan toinen osa Jäänmurtaja Sisu ja Hailuodon arvoitus tulee myyntiin verkkokirjakauppoihin sekä useisiin kirjakauppoihin marraskuun lopussa. Kirja on 42-sivuinen.

− Olen työskennellyt jäänmurtaja Sisulla ja muilla suomalaismurtajilla monta talvea ja minulla on kolme omaa lasta. Halusin raottaa tarinoiden keinoin ovea talvisen merenkulun jännittävään maailmaan, kirjan kirjoittaja Teemu Leppälä sanoo.

Jäänmurtaja Sisu ja Hailuodon arvoitus on toteutettu jäänmurron ammattilaisen otteella. Sisun saamat jännittävät tehtävät ovat oikean jäänmurron arkea. Kirja havainnollistaa, mihin jäänmurtajia tarvitaan ja miten ne työskentelevät. Sisun ystävinä kirjassa seikkailee myös koko jäänmurtotiimi: Majakka, luotsivene, helikopteri ja hydrokopteri.

sisu2

Kuvituksen sadun ja realismin yhdistelmä saatiin hyödyntämällä Leppälän omaa kokemusta ja kuva-arkistoa. Merikapteenin ja luotsin työnsä ohessa harrastajakuvaaja Leppälä on kerännyt runsaan määrän valokuvia ja videota. Niiden avulla kuvittaja sai oleelliset yksityiskohdat sekä meren valaistusolosuhteet ja perspektiivit sopivan realistisiksi.

− Suomalainen talvimerenkulun osaaminen on omaa luokkaansa. Jotta osaaminen säilyy, sen vetovoimaisuuden eteen pitää tehdä lujasti töitä. Minusta on hyvä, jos lapset ja myös aikuiset oppivat kirjojen myötä ymmärtämään paremmin merenkulun maailmaa, Leppälä sanoo.

− Tarjosin ideaa sisusta aluksi suurelle kustantamolle, mutta asiat etenivät liian hitaasti. Siksi päädyin julkaisemaan vuonna 2013 Sisu-sarjan ensimmäisen osan omakustanteena ja olin siihen malliin tyytyväinen. Nyt panostan siihen, että kirjasarja saisi lisää tunnettuutta. Uskon, että vanhemmat haluaisivat lukea lapsilleen muistakin satuhahmoista kuin vain niistä kansainvälisesti tunnetuimmista.

Lisätietoja: www.jaanmurtajasisu.fi

sisu1

Teemu Leppälä ja Petri Kantoniemi: Jäänmurtaja Sisu ja Hailuodon arvoitus.

Aiemmin ilmestynyt: Teemu Leppälä ja Petri Kantoniemi: Jäänmurtaja Sisu ja tehtävä Suomenlahdella.

 

 

 

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!