Kirja: Viljan syntymäpäivät

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viljan syntymäpäivät -kirja aloittaa kirjailija Eppu Nuotion ja kuvittaja Aino Louhen yhteisen Fiinu-tytöstä kertovan Tämä vai tuo? -kuvakirjasarjan.

Tämä vai tuo -kysymys kuvaa hyvin kirjan tapahtumia, sillä tämän tästä kirjan henkilöt joutuvat tekemään valintoja: Laitetaanko ylle vihreäpilkulliset trikoot ja violetti mekko vai siniset housut ja oliivinvärinen liivihame? Syödäänkö mysliä vai puuroa? Annetaanko lahjaksi kirja ja tarroja vai peli ja kiiltokuvia?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valintoja riittää paljon – aivan kuin oikeassakin elämässä. Paikoin kysymykset alkavat tuntua jo vähän teennäisiltä. Kuten silloin, kun Fiinu on menossa Viljan syntymäpäiville ja huutaa postiluukusta ”onnea ja lahjoja” ja Vilja kysyy oven takaa ”vieraita vai tuttuja”? Riimaa hyvin, mutta sanat eivät tunnu lasten suuhun luontevilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parasta tässä kirjassa on se, että tarina tarjoaa tuttuja elementtejä oikeasta elämästä. Kaverisynttärit ovat arkipäivää 3-8-vuotiaille, mikä ilmoitetaan kirjan ikähaarukaksi. Ja joka päivä meilläkin valitaan, että laitetaanko letti vai ponnari.

Äitinä tunnistin myös sen tilanteen, kun Fiinu-tyttö tahtoi ennen synttäreitä lettuja tai pannukakkuja, mutta äiti ei antanut. Kun synttäreillä syödään kuitenkin herkkuja. Kuinkahan monta kertaa tismalleen tuo lause on tullut omastakin suusta 🙂

Tämä vai tuo? Viljan syntymäpäivät. Bazar Kustannus, 2015. 46 sivua.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!