Klementiina-kirjat kehittävät lukutaitoja

klementiinakirjat

Tämä on löytö lukemaan opettelevalle tai jo vähän lukevalle lapselle: Klementiina-kirjat. Kirjojen mukana tulee sovellus, jossa tekstiä voi seurata kuin karaokessa ikään.

Klementiina-kirjat ovat alakoululaisille suunnatun Twinsy-kirjakerhon tuotteita. Liityimme kirjakerhon jäseneksi muutama kuukausi sitten ja täytyy sanoa, että ekaluokkalaisen lukeminen siirtyi sen myötä aivan uudelle tasolle.

Klementiina on alakouluikäinen tyttö, joka joutuu aina vaikeuksiin ja ravaa alati rehtorin kansliassa. Hän tarkoittaa kuitenkin aina hyvää, mutta näkee asiat hieman eri näkökulmasta kuin muut ja joutuu siksi kiipeliin. Kaikessa erehtyväisyydessään Klementiina tarjoaa hyvän samaistumiskohteen monelle lapselle.

Kirjassa hauskat mielleyhtymät seuraavat toisiaan ja Klementiinan maailma tuntuu hyvin aidolta. Se naurattaa ääneen – myös äitiä.

klementiina_sisasivu

Mukana tulee tabletille ladattava sovellus, jossa on mukana mm. lukuapuri. Kirjaa voi lukea siten tabletilta tai voi kuunnella valmiiksi luettua tekstiä ja seurata samalla sinisen palkin avulla, missä kohtaa ollaan menossa. Näin lapsi voi lukea kirjaa myös yksin, vaikka ei osaisikaan lukea vielä kunnolla.

Twinsy-kirjakerhossa on myös muita kirjoja, mutta Klementiina-kirjat ovat omasta mielestäni ylitse muiden. Lapsi haluaa kuulla niitä iltasatuna ja ottaa ne mukaan reissuihin. Ja täytyy myöntää, että jos mies on joku ilta lukenut iltasadun ja minulta jää uudesta kirjasta joku pätkä väliin, niin harmittaa 🙂

Kun kirja on päästy loppuun, lapsi haluaa aloittaa sen heti uudelleen alusta. Siinä mielessä kuukauden kirjapaketti saisi sisältää joka kerta myös Klementiina-kirjan.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!