Kokemuksia automaattisesta parkkikiekosta

Olen saanut ainoat sakkoni pysäköintivirhemaksuista ja nyt nekin ovat toivon mukaan historiaa, kun elektroninen parkkikiekko tuli taloon.

Aika pitkään luulin pärjääväni ilman ja pärjäsinkin. Hintana oli pysäköintivirhemaksuja silloin tällöin sieltä ja täältä. Viimeksi Kokkolan torilta, vajaan kymmenen minuutin pysäköinnin ajalta, kun kiekko unohtui auton lasista.

Kun nuorimmainen meni päiväkotiin, jossa kiekko vaaditaan jokaisella pysäköintikerralla, stressitaso nousi parilla pykälällä. Varsinkin, kun pysäköinninvalvojat partioivat ahkerasti alueella. Kiekko on pakko muistaa silloinkin, kun tulee hakemaan lasta kiireessä ja pää vielä täynnä työasioita.

Päiväkodin parkkipaikaltakin on tullut viimeisen viiden kuukauden aikana sakko, mutta sillä kertaa se ei johtunut unohduksesta. Käänsin vain ajatuksissani kiekkoon väärän ajan.

Nyt auton tuulilasissa jököttää Park Liten elektroninen pysäköintikiekko. Ja ah, kiekon voi unohtaa täysin. Kun auto pysähtyy, kiekkoon ilmestyy automaattisesti oikea pysäköintiaika eli seuraava tasa- tai puolitunti.

Kiekko siirtyy automaattisesti kesä- ja talviaikaan ja kestää niin pakkasta kuin auringon porotusta. Sen hinta on pyörinyt viime aikoina 29,90 eurossa, joten ainakin meikäläisellä säästää itsensä takaisin.

Ennen joulua hoksasin, että tässäpä hyvä lahja miehen autoon. Tai kenelle vain, joka liikkuu paljon kaupunkialueilla. Joten silmät ja korvat kiinni sukulaiset; tätä saattaa olla luvassa merkkipäivinä!

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!