Kokemuksia Ikaalisten Kylpylästä

kylpylä

Perhelomaa varatessa sitä haluaisi tietää kohteesta tiettyjä yksityiskohtia. Poimin Ikaalisten Kylpylän plussat ja miinukset lapsiperheen näkökulmasta.

Kuulun niihin ihmisiin, jotka haluaisivat tietää tulevasta perhelomakohteesta mahdollisimman paljon. Yhteiset lomat ovat niin harvinaista herkkua, että kaiken toivoisi toimivan hyvin. Onko varavuode sellainen, ettei kuopus kellahda lattialle? Millaista tekemistä kohteessa on juuri tämän ikäisille lapsille? Ja tietysti: miltä näyttää hotellihuone? Leikkipaikka? Lastenallas? Kuvat kertovat tasosta usein enemmän kuin majoitusketjujen markkinointilauseet.

Halusimme viettää parin päivän loman Ikaalisten Kylpylässä. Alueella on runsaasti majoitusvaihtoehtoja, joista yritin seuloa meille sopivinta. Halusin uudehkoa majoitusrakennusta, mutta läheltä kylpylää. Tietysti myös hinta vaikutti valintaan. Loppujen lopuksi valitsimme Kylpylä-Hotellin, joka sijaitsee 300 metrin päässä päärakennuksesta, mutta sieltä pääsee putkea pitkin päärakennukseen.

Majoitus

keittiö

Tässä majoitusratkaisussa plussaa oli ehdottomasti keittonurkkaus, joka sisälsi jääkaapin. Meillä oli mukana jogurttia, leipää, levitettä ja muuta pientä ilta- ja välipalaksi sopivaa. Välipalamahdollisuus omassa huoneessa osoittautui erittäin hyväksi ideaksi. Kun piti saada jotain pientä murua rinnan alle, niin purtavaa löytyi läheltä.

Huoneet olivat 70-luvulta. Perusssiistejä huoneita, mutta jos hakee isoa kylpyhuonetta ja nykyaikaista huoneistoa, jossa ei ole kuluneisuutta, niin kannattaa katsoa muita majoitusratkaisuja. Erityisesti suihkutila oli minimaalisen pieni, mutta toisaalta peseydyttyä tuli kylpylän puolella, joten suihkulla ei tässä tapauksessa ollut käyttöä.

Aluksi matka putkea pitkin päärakennus Maininkiin tuntui todella pitkältä. Kun kulki monta kertaa syömään ja uimaan, niin välillä kävi mielessä, että rattaat olisivat ehkä olleet kova juttu. Melko hyvin nuo matkat kuitenkin loppujen lopuksi menivät. Ja sateisina hetkinä sitä oli kiitollinen, että tällainen putki on olemassa.

huone

Lasten varavuoteina olivat nojatuolista levittäytyvät sängyt. Niissä oli sopivasti laitaa yläpäässä ja nuorimmainenkin pysyi kyllä sängyssä. Näissä levitettävissä nojatuolisängyissä on se huono puoli, että pään kohdalta sänky jää hieman koholle. Eli jos laittaa hotelleissa vakiona olevan ison tyynyn siihen, niin liian korkeaksi meni ainakin meillä. Meillä olikin pieni ja litteä lasten tyyny mukana nuorimmaisella.

Kylpylä

Itse kylpylän puoli toimi melko hyvin perheelliselle. Kylpylässä on aivan pienille oma kahluuallas, vähän isommille lastenallas, porealtaita, iso uima-allas poreineen, vesiliukumäki ja ulkoallas.

lastenallas1

lastenallas2

Lastenallas on Ikaalisten Kylpylässä mielestäni paras näkemistäni. Kaksi liukumäkeä, sopivasti vettä, erilaisia leluja ja muita elementtejä vedessä. Kyllä kelpaa melskata!

Ja vinkki: Kokeilkaa Ti-Ti Nallen perhesaunaa. Siellä on sopivan lempeät löylyt, väriä vaihtavat valot ja telkkari, josta tulee nalleohjelmaa. Suosittelen lämpimästi!

poreallas1

Isossa aikuisten altaassa oli poreosio, jonne voi ottaa viereisestä allasbaarista ostetun juoman mukaan.

Sitten kylpyläpuolen suurin miinus: vain yksi käsisuihku pesuhuoneessa. Lasten hiuksia on vaikea pestä suihkulla, jossa vesi tulee ylhäältä. Tuohon yhteen käsisuihkuun jonotti hetkittäin äitiä lapsineen ja havaittavissa oli myös pientä varausmentaliteettia. Minäkin päädyin pienimmän kanssa tavalliseen suihkuun, mutta huutohan siitä tuli, kun sampoovedet valuivat korviin ja ympäri ämpäri päätä. Tylsä juttu.

Muu tekeminen

Kylpylän alueella on niin paljon tekemistä, että siitä seuraa positiivinen ongelma: ei ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisi. Oli järjestettyä ohjelmaa, kuten jousiammuntaa. Voi keilata tai pelata sulkapalloa. Kylpylä sijaitsee hiekkarannan tuntumassa, joten hyvällä ilmalla pääsee sinnekin uimaan. Järvessä on kutsuvia kumilauttoja ja muita härveleitä.

leikkipaikka

pomppumäki

Rannalla on kaksi jättikokoista pomppumäkeä, leikkipaikka ja varsin iiii-hana köysirata (erityisesti 7-vuotiaan ja vanhempien lasten mieleen). Lisäksi siellä on Sona-pelijärjestelmä, jossa liikkumalla voi pelata pelejä.

leikkihuone

Myös sisätiloissa on iso leikkihuone, jossa on paljon puuhaa.

Ja sopii muistaa, että Ti-Ti Nallen talo on aivan vieressä. Eli tekemistä ei tästä paikasta puutu.

Ruokailu

Olimme valinneet majoituspakettiimme puolihoidon, mikä tarkoitti, että meille oli tarjolla aamiaisen lisäksi buffet noin klo 12-18. Ja se oli pojat runsas. Ihanat salaatit, kylmät alkuruoat ja monta eri lämminruokavaihtoehtoa. Lapsille oli oma lasten pöytä. Ja sitten se jälkiruokapöytä: oli jäätelöä lapsille, vanukasta, leivoksia, hedelmiä… eli monta jälkiruokavaihtoehtoa.

Ainoa miinus on, että aamiaisella paikka on usein tupaten täynnä. Ja tuona viikonloppuna taisi olla toisena päivänä myös aterialla. Pahimmillaan jonot ovat megalomaaniset (muistelee nimimerkki ”tuli vähän jonotettua jälkiruokaa”).

Eli summa summarum: parasta oli itse allasosasto ja todella monipuoliset touhuilumahdollisuudet. Majoitukselta olisin ehkä toivonut hieman enemmän. Uusin majoitusvaihtoehto Hotelli Ikaalia jäi vielä kokematta, joten sinne sitten ehkä joskus.

2 kommenttia

 • Vastaa kesäkuu 30, 2014

  Minna

  Kiitos kivasta ja monia lapsiperheelle tärkeitä asioita huomioivasta jutusta! Tästä tuli mieleen vinkkinä seuraavalle reissulle, muille ja itselle: suihkulippa! 🙂

 • Vastaa kesäkuu 3, 2015

  Hulmis

  Hei! Haluaisin lisätä vielä visiittivinkkinä 😉 me paikalliset artesaanit ja vielä opintojaan suorittavat artesaaniopiskelijat avataan koko kesäkaudeksi käsityömyymälä Kylpylälle siihen Kartanonmäelle.
  Meillä on taontanäytöksiä, lasihelmen tekoa, soitinrakennusta ja kaikkea muuta hienoa nähtävää (kuten Biomechanical -näyttely samoissa tiloissa kanssamme!) sekä tietenkin paikallisia käsitöitä myynnissä: takorautaa, pronssikoruja, lasitöitä jne.
  Alueella on kyllä tosiaan monipuolisesti tekemistä! Mutta piipahtakaa meille esim Titi-nallen talolle kävellessämme, ollaan saman kävelyväylän varrella 🙂

  https://www.facebook.com/kesapaja
  https://twitter.com/TKesapaja

Kommentoi