Ohjattua toimintaa ja ilmainen ateria leikkipuistossa

yleiskuva

Kävin lasten kanssa helsinkiläisessä Linnunradan leikkipuistossa ja yllätyin siitä, miten leikkipuistojen toiminnalla voidaan tukea vanhemmuutta ja yhteisöllisyyttä. Leikkipuistossa oli ohjattua toimintaa, ilmainen ateria, kotieläimiä ja tietysti paljon leikkipaikkoja. Aika hienoa, että tällaista järjestetään edelleen – leikkipuistotoiminta täyttää tänä vuonna sata vuotta!

En asu Helsingissä, mutta naapurin vinkin ansiosta lähdimme lasten kanssa viettämään kesälomapäivää Linnunradan leikkipuistoon Helsingin Suutarilaan. Varsinainen leikkipuistorakennus on entinen tilan päärakennus ja pihapiirissä on myös navetta ja eläinaitauksia sekä muita rakennuksia. Siellä täällä puiden katveessa on keinuja ja muita pieniä leikkipaikkoja.

piha

Varsinainen iso leikkialue löytyy viereiseltä piha-alueelta.

liikennekaupunki

Siellä naparot pääsevät pyörillä kunnon baanalle…

hämähäkkiverkko

… kiipeilemään…

uima-allas

… uimaan (muista uimapuku, sillä nakuna altaaseen ei saa pulahtaa)…

leikkiteline

… kapuamaan, pyörimään ja roikkumaan. Sekä tietysti laskemaan liukumäestä ja keinumaan.

lammas

Alueella oli kanoja, kani ja pari lammasta. Bää!

Mutta mitäs tässä alla tapahtuu?

ruokajono

Ei ole ulkoilmakonsertti tai Robinin nimmareidenjakotilaisuus…

keittäjät

… vaan soppajono! Leikkipuistossa kaikki lapset (alle 16 v.) saavat kesän aikana maksutta lämpimän aterian kello 12.00. Mikäli kuulin oikein, kello 12 soi ruokakello, leikkipuisto tyhjeni ja lapset jonottivat omien lautastensa kanssa ruokaa. Tuona päivänä tarjolla oli jauheliha-kasviskeittoa.

tyttöjen ruoat

Ja täytyy sanoa, että jokin taika ruoassa oli, sillä nämä mojovat lautaselliset katosivat lähes kokonaan tyttärien suihin. Koko kesälomalla ei ole ruoka maistunut niin hyvin. Eskarilainen tuumasi, että ”tämähän on kuin päiväkodissa”, kun istui kivellä syömässä keittoaan ja lapset ilakoivat taustalla.

Pihalla järjestetään toimintatuokioita lapsille ja viikko-ohjelmassa on myös heinänhakua ja eläintenruokintaa. Kurkkaa Helsingin kaupungin nettisivuilta lisätietoa Leikkipuisto Linnunradasta.

pysäköinti

Ja lopuksi vielä pieni varoituksen sana. Jos tulet autolla, älä jätä autoasi leikkipuistoon johtavan Linnunradantien varteen, sillä siinä on pysäköintikielto. Kieltoa on vaikea havaita, sillä se on kaukana tien alkupäässä. Jututin tullessamme paikalla työskennellyttä pysäköinninvalvojaa ja kävi ilmi, että runsas automäärä parkkipaikkoihin nähden koetaan alueella pieneksi ongelmaksi. Hän sanoi, että jos parkkipaikkoja halutaan lisää, asiasta voi lähettää palautetta Helsingin kaupungin rakennusviraston asiakaspalveluun: puh. (09) 310 39000.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!