Leikkipuistoseuraa Facebookin kautta

kenraalinpuisto1

Vantaalainen perheenäiti kyllästyi siihen, että oli lapsineen leikkipuistossa aina eri aikaan muiden kanssa. Hän perusti Facebook-ryhmän, jonka kautta selviää, onko puistossa juuri sillä hetkellä leikkiseuraa.

Vantaan Kivistö rakentuu tulevina vuosina huimaa vauhtia ja alueelle muuttaa paljon lapsiperheitä. Kivistössä avautui hiljattain iso ja hieno Kenraalinpuisto, jossa on monipuolista tekemistä eri-ikäisille.

Miia Heikkinen kierteli lähes kaksivuotiaan poikansa kanssa leikkipuistoja ja huomasi, että kaikki lapsiperheet olivat yleensä juuri lähteneet tai saapuivat vasta, kun Miia lapsensa kanssa oli jo lähdössä.

Hän perusti ystävänsä avustuksella Facebook-ryhmän ”Kivistön leikkipuistot”, jossa vanhemmat voivat ilmoitella missä puistossa ja mihin aikaan milloinkin ovat ja sopia treffejä puistoihin. Jotta idea toimii, vanhempien täytyy tietysti ottaa ryhmä omakseen ja ilmoitella siellä puistoiluistaan.

Ryhmään liittymisestä on hyötyä myös uusille alueen asukkaille, jotka eivät vielä tunne puistoja ja muita lapsiperheitä ja kaipaavat lapsilleen leikkiseuraa. Miia aikoo laittaa ryhmään kuvia alueen leikkipuistoista ja päiväkotien pihoista, jotka ovat iltaisin perheiden käytettävissä. Näin tieto alueen leikkipaikoista leviää myös uusille asukkaille.

− Tähän hommaan tosin pitäisi kysyä vähän mamma-apua, Miia naurahtaa.

Tässä Miian kuvaamia makupaloja Kenraalinpuistosta.

kenraalinpuisto2

Aidatulla pienten puolella on mm. tuplaliukumäki.

kenraalinpuisto4

Puistossa on urheiluvälineitä ja monipuolisia laitteita myös isommille.

kenraalinpuisto5

Ja täältä se puisto löytyy.

 

2 kommenttia

  • Vastaa toukokuu 16, 2014

    Mervi

    Mikäli haluaa seuraa hieman laajemmalta alueelta, niin sellainenkin ryhmä on olemassa kuin ”Missä ne kaikki lapset on?”. Tässä ryhmässä on mukana koko pääkaupunkiseutu ja vähän ylikin :). Suosittelen.

  • Vastaa toukokuu 16, 2014

    Piia

    Kiitos vinkistä, Mervi!

Kommentoi