Luonnonkosmetiikkaa herkkäihoisille

urtekram

Moni vanhempi haluaa käyttää lapsen iholla tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän kemikaaleja. Se onkin viisasta, sillä lasten iho ärtyy helposti. Myös taustalla olevat allergiat ja ihon paksuus vaikuttavat siihen, miten helposti saa oireita esimerkiksi kosteusvoiteesta.

Perheessämme käytetään pääasiassa apteekista saatavia, hajusteettomia perusvoiteita. Nyt sain testattavaksi tanskalaisen luomutuotteita valmistavan ja maahantuovan Urtekramin luonnonkosmetiikkaa.

No Perfume -tuotteet ovat hajusteettomia, mutta se ei toki tarkoita että ne olisivat täysin hajuttomia. Testaamani hajusteeton käsivoide tuoksui aavistuksen – no, käsivoiteelle.

Käsivoiteessa on käytetty puhtaita kasviöljyjä ja rasvoja, kuten sheavoita, glyseriiniä sekä manteli- ja jojobaöljyä. Tuotteella on Jousenmerkki ja Tanskan astma- ja allergialiitto on hyväksynyt sen herkän ihon tuotesarjaan.

Vertailun vuoksi testasin Urtekramin Aloe Vera -käsivoidetta, joka sisältää nimensä mukaisesti runsaasti kosteuttavaa aloe veraa ja lisäksi sheavoita, jojobaöljyä ja manteliöljyä. Voiteessa oli ihana appelsiinin tuoksu.

Parasta molemmissa käsivoiteissa oli se, että ne imeytyivät todella tehokkaasti ja nopeasti. Pian käsivoiteen levittämisen jälkeen voi laittaa jo kädet näppäimistölle. Käsien iho tuntui oikeasti hoidetulta ja pehmeältä.

Näistä kahdesta itseäni miellytti enemmän tuoksuva aloe vera -käsivoide, sillä hajusteeton vaihtoehto toi mieleeni sairaalaympäristön. Appelsiinin tuoksu on kuitenkin kohtuullisen voimakas, joten käytännössä päädyin käyttämään fiiliksen mukaan hajusteetonta ja aloe vera -versiota.

Urtekramin luomutuotteita löytyy päivittäistavarakaupoista ja molempien käsivoiteiden ovh-hinta on 4,20 euroa.

* nämä tuotteet sain kokeiltavaksi maksutta *

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!