Omatekoinen joulukalenteri

kalenteri3

Virittäydyimme lasten kanssa joulutunnelmaan tekemällä omatekoisen joulukalenterin. Ehtona oli se, että siihen ei saisi mennä kovin paljon aikaa.

Kotoa löytyi nippu A4-kokoisia, värillisiä kartonkeja, joten päätimme rustata kalenterin niistä. Leikkasimme aluksi yhden A4-kartongin kahtia. Sen jälkeen taitoimme puolikkaan kartongin renkaaksi. Kiinnitysmekanismiksi valikoitui niitti eli napsuttelimme pyörylän nitojalla kiinni.

kalenteri4

Homma sujui yllättävän sutjakasti. Minä niittasin, lapsi leikkasi kartonkeja puoliksi. Näistä tuli siis joulukalenterin luukkuja eli niitä tehtiin 24 kappaletta.

Sen jälkeen sommittelimme pyörylät joulukuusen eli pyramidin muotoon. Kiinnitimme pyörylät toisiinsa nitojalla.

kalenteri2

Sen jälkeen leikkasimme A3-kokoisesta kartongista taustapahvin kalenterille ja kiinnitimme sen leveällä, kirkkaalla teipillä.

Sitten luukkuihin piti vielä saada joku ”ovi”, jotta luukkujen sisältö ei paljastuisi. Harkitsin ohutta kangasta, mutta se olisi ollut hankalampi kiinnittää ja ehkä vähän raskas. Sen vuoksi päädyimme joulunväriseen silkkipaperiin. Se on helposti rikkoutuvaa, joten katsotaan, pysyykö se ehjänä ensi vuoteen saakka. Se oli kuitenkin helppo kiinnittää teipinpalalla ja se oli sopivan ohut ja kevyt näköeste.

kalenteri1

Kun täytin luukkuja pienillä tavarayllätyksillä ja suklaakarkeilla, kalenteri alkoi aavistuksen viettää eteenpäin. Ongelma ratkesi sillä, että teippasimme ylimmän tötterön yläreunastaan seinään.

Aikamoinen harjoituskappale tästä tuli, mutta valmistui nopeasti, vaati vain vähän materiaalia ja toimii yllättävän hyvin. Ja mikä parasta, lapsi on aivan innoissaan, kun sai olla itse tekemässä itselleen joulukalenteria.

joulukalenteri5

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!