Perhetyypeistä

äiti pyöräretkellä lasten kanssa

Kylläpä perheet ovat erilaisia! Ja sitten kun pitäisi löytyy ystäväperheiden kesken sopivaa tekemistä, voi tulla tenkkapoo. Luontoperheet menevät marjaan, sieneen, kukkia ihastelemaan, lintuja tunnistamaan, kukkia poimimaan, kranssin materiaalia etsimään.

Urheilullisten perheiden äipät ja iskät jaksavat potkia palloa lasten kanssa, käydä uimassa, luistelemassa, temppukoulussa ja tehdä takapihalle hiekkakasasta pituushyppypaikan.

Herkuttelijaperheet ovat elämästä nautiskelijoita, jotka laittavat taloyhtiön grillin lämpiämään kun siltä tuntuu tai lähtevät hetken mielijohteesta vaikka hampurilaiselle.

Jos molemmat vanhemmat ovat samaa tyyppiä, perhe viettää todennäköisemmin auvoista elämää yhdessä touhuten. Kun kerran kiinnostuksen kohteet ovat samanlaisia. Mutta entäs sitten, jos isä ja lapset hinkuvat pyöräretkelle, mutta äiti saattuu olemaan nautiskelija, joka istuisi mieluiten terassilla tai parvekkeella mansikkakulho sylissä ja heinänkorsi varpaiden välissä?

Itse olen tällainen nautiskelija ja joskus jään nautiskelemaan rauhasta (käytännössä siis kyllä laittamaan ruokaa rauhassa, tyhjentämään pesukonetta jne.), kun muu perhe saa aktiivisuuskohtauksen. Joskus taas lähden mukaan ja silloin olen kyllä yleensä tyytyväinen, että tuli lähdettyä. Se sohva vaan niin vetää puoleensa, mutta minkäs nautiskelija luonnolleen voi.

 

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!