Rakkauden kielestä

Giving a flower

Mitä siitä pitäisi tietää? Ainakin se, että rakkauden kieli on jokaisella ihmisellä erilainen.

Kataja ry:n parisuhdeneuvoja Sari Liljeström puhui aiheesta Vantaalla järjestetyllä luennolla. Mitä rakkauden kieli sitten on?

Rakkauden kieli on esimerkiksi se teko, jonka teet kumppanille silloin kun tuntuu, että tekisi mieli osoittaa toiselle että välittää. Jollekin rakkauden kieli on sitä, että järjestää aikaa parisuhteelle. Toiselle se on sitä, että saa lahjoja ja toinen koskettaa.

Ja tässä piileekin sudenkuoppa: tunteeko kumppani oman rakkauden kielesi?

Sanotaan, että miehille on tyypillistä osoittaa rakkauttaan tekemällä. He saattavat viedä roskat, pestä auton ja imuroida ja yrittää näin osoittaa välittämistään. Mutta jos nainen kaipaakin läsnäoloa ja kosketusta, niin metsään mennään, jos toinen vain touhuaa.

Eli tarvitaan keskustelua.

Minulla heräsi luennolla ajatus siitä, että jokaisen olisi varmasti hyvä pysähtyä miettimään miten rakkauden kieli näkyy omassa arjessa. Hukkuuko se arjen kiireiden alle? Jos rakkauden kieli on kadoksissa, miten se voisi näkyä omassa arjessa? Millaisissa teoissa?

Jos rakkauden kieli on hukkunut, yksi tapa elvyttää se voisi olla miettiä 1-3 rakkauden kielen ilmenemismuotoa ja yrittää toteuttaa niitä vaikka viikon ajan omassa arjessa.

Jäin pohtimaan myös sitä, muuttuuko rakkauden kieli ajan myötä. Kaipaatko itse tai kaipaako kumppanisi nyt erilaisia asioita kuin joskus vuosia sitten?

Itsestäni tuntuu, että nyt tiedostaa ainakin paremmin sen, jos toinen yrittää teoillaan kertoa välittämisestään. Mutta vaikka kuinka sen tiedostaa, on tärkeää, että toinen puhuu välillä sillä sinun kielelläsi. Se on kuitenkin ikään kuin oma rakkauden äidinkielesi, joka tavoittaa parhaiten sielun sopukat.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!