Retki Murulandiaan

pääkuva2

Kun kaipasimme lasten kanssa hiihtolomatekemistä, otimme alle junan ja metron ja teimme retken keskellä Helsinkiä olevaan sisäleikkipuistoon.

Itse liikun päivittäin Helsingissä, mutta lapsille siellä käynti on harvinainen elämys. Kun mennään metrolla maan alla, on se juuri 4 vuotta täyttäneestä niin jännää, että pitää ottaa tiukasti kädestä kiinni. Oikeastaan aika mukavaa, että matkustamalla pienen matkan kaupunkiin voi kokea edelleen tällaisia elämyksiä.

Murulandian nettisivuilla olevat kuvat näyttävät kivoilta ja olin jo jonkin aikaa harkinnut vierailua sinne. Nyt se sitten toteutui.

Hiihtolomaviikko tuntui olevan mitä parhain aika visiitille, sillä paikka oli hiljainen kuin huopatossutehdas. Ei ollut tarvetta jonotella minnekään. Heti puolen päivän jälkeen väkeä oli kyllä vähän enemmän, mutta kello kuudentoista maissa naulakossa oli enää muutama takki.

Päällimmäisenä mieleen jäi se ajatus, että paikka sopii parhaiten 2−3-vuotiaille. Niin paljon siellä on sen ikäisille sopivaa touhua. Isoon saliin on rakennettu pienoishuoneita, jotka ovat täynnä teemaan sopivia leluja. On kotileikkihuone pienoiskeittiöineen, vauvanhoitopöytineen ja nuken syöttötuoleineen (ylhäällä oleva kuva). On roolileikkihuone, jossa roikkuu henkarissa mekkoja ja seinällä koruja, joista valita sopivat asusteet pienille prinsessoille. Ja aikuinen voi kurkkia kätevästi seinän (sermin) yli, kun lapsi leikkii näissä pikkuhuoneissa.

Samalla idella on toteutettu pieniä ”huoneita”, joissa seinillä on valtava määrä pientä tilpehööriä ja pulmatehtäviä, soittimia ynnä muuta. Tavaraa oli niin paljon, etteivät lapset oikein jaksaneet pysähtyä ja tarttua mihinkään. Parasta näytti olevan, että huoneesta toiseen pystyi ryömiä pienestä reiästä 🙂

pääkuva

Palapelipöytäkin oli, mutta se ei kyllä jaksanut lapsia kiinnostaa.

palapelit2

Seikkailuhuoneessa viihdyttiin hetki. 4-vuotias tykkäsi mennä riippusillasta ja laskea pienenpienen liukumäen.

seikkailulabyrintti

Seikkailuhuoneessa oli myös tällaisia jalkahärveleitä:

kengät

Vanhemmillekin oli ”valohuone”, jonka oli kai tarkoitus olla jonkinlainen lepohuone. Ihan nätti, mutta ei toimi, jos lapset hyppivät masun päälle ja kinastelevat säkkituoleista 😉

aikuisten valohuone

Tämä oli aika herkku. Oi jospa olisi ollut vauva tai pieni taapero mukana:

vauvojen huone

Eli Murulandiassa on paljon pieniä leluja ja on siten vähän erilainen paikka kuin esimerkiksi Hoplop tai Huimala. No mikä meidän 7- ja 4-vuotiaita sitten kiinnosti?

Jaetun ykköstilan saavat trampoliini ja tämä hiekkapiirustuspöytä:

hiekkaleikki

Tuo hiekkapöytä oli jotain aivan erilaista, mitä olen nähnyt missään muualla. 4-vuotias olisi touhunnut sen parissa vaikka kuinka kauan. Hiekkaan sai piirtää kuvioita, jotka näkyivät hienosti alta tulevan valon ansiosta. Kun pöydän yli pyyhkäisi lastalla, oli taas sileä kenttä piirrettäväksi. Äitikin innostui: kun hiekkaa kasasi johonkin kohtaan enemmän kuin toiseen, sitä pystyi hyödyntää hienosti osana piirrosta. Mieleeni tuli tämä upea Kseniya Simonovan hiekka-animaatio Talent Ukraina -ohjelmassa. Katso video ja vaikutu!

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!