Ruokaa netistä

kauppakassi2

Arki kävi ennen kesälomaa vähän turhan kiireiseksi. Kauppaan ei meinannut ehtiä tai jaksaa enää illalla lähteä, joten testasin Alepan Kauppakassi -palvelua. Tarkoitukseni on testata muitakin palveluita, mutta tämä valikoitui lyhyen toimitusajan ansiosta ensimmäiseksi kokeiluksi.

Tein tilauksen illalla ja varasin toimituksen seuraavaksi päiväksi (joka sattui olemaan perjantai) klo 17-19. Tilauksen voisi tehdä tarvittaessa jopa samalle päivälle, ja nopeus tuntuukin olevan tämän palvelun vahvuus.

Tilauksen teko oli helppoa. Ainoastaan perunoiden kohdalla piti miettiä hetki: paljonko onkaan 100 grammaa perunaa? Montako sadan gramman satsia tarvitsen suunnittelemaani keittoon? Kaupassa näkee oikeasti pussiin keräämiensä perunoiden määrän, joten tarvetta on helpompi arvioida.

Jokaisen tuotteen osalta kysyttiin, voiko tuotteen korvata tarvittaessa. Klikkailin kaikkiin korvausluvan. Ja sitten vain odottamaan, että tavarat tulevat kotiovelle.

Ja tulivathan ne, jopa hieman etuajassa. Kuljettaja oli etukäteen soittanut ja pyytänyt lupaa tulla hieman aikaisemmin kuin tilauksessa mainittu aikahaarukka oli. Tavarat maksettiin kotiovella.

Ostokset tulivat loppujen lopuksi maksamaan noin 43 euroa, 6 euroa enemmän kuin netissä tilatessa oli summaksi ilmoitettu. Ero syntyi pääasiassa lohifileen kalliimmasta hinnasta.

Netissä oli ilmoitettu, että lohifileen hinta on 10,50 euroa/kilo. Tilasin kilon, mutta kauppakassiini olikin uinut 1,415 kg:n lohi, jonka hinnaksi tuli 14,86 euroa. Tilatessa en tullut ajatelleeksi, että netissä ilmoitettiin vain kilohinta, mutta kalafileet eivät tietysti ole tarkalleen kilon painoisia. Näinhän se kaupassakin menee, ellei osta kalaa palvelutiskistä.

Maidoissa oli reilusti käyttöpäiviä jäljellä, samoin jauhelihassa. Pettymyksen tuottivat vain perunat. Tilaamani irtoperunat oli korvattu kahdella perunapussilla. Niistä toisessa oli parasta ennen -päivämäärään vielä 4 päivää, mutta perunat olivat pehmeitä ja selvästi parhaat päivänsä nähneitä.

kauppakassi1

Purjotkaan eivät olleen ihan parhaimmillaan, mutta käyttökelpoisia toki vielä.

Summa summarum: Tämän kokemuksen perusteella Alepa Kauppakassi on nopea tapa tilata ruokaa kotiin. Valikoima on suuren Alepan valikoima. Pääasiassa olin tyytyväinen palveluun, mutta joidenkin tuotteiden suhteen tuoreus ei ainakaan tässä tapauksessa ollut ihan parasta tasoa.

1 kommentti

  • Vastaa syyskuu 11, 2014

    Janne

    Yritin äsken kokeilla, arkea helpottamaan, mutta petyin. Ainakin Alepa Viherlaaksossa, joka oli ainut vaihtoehto kotiinkuljetukseen, puuttui kuitenkin niin paljon meidän vakiotuotteista että pitää jatkossakin ajaa Prismaan joka toinen viikko. Pakko odottaa että verkkokauppa.com tai Lidl tuo paremman systeemin 🙁

Kommentoi