Snadistadi leikittää Helsingissä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vietimme illan Helsingin Ruoholahdessa Hupipuisto Snadistadissa. Sieltähän löytyi mm. elokuvateatteri, diskohuone, jättihiekkalaatikko ja lasten parturi-kampaamo. Minulle oli yllätys, että perinteisen sisäleikkipuistotoiminnan lisäksi paikka järjestää myös muun muassa loma-ajan leirejä koululaisille.

Snadistadi sijaitsee Kauppakeskus Ruoholahdessa ja sinne pääsee hyvin niin julkisilla liikennevälineillä kuin omalla autolla. Kokonaisuus on värikäs ja inspiroiva ja hupipuiston alueen hahmottaa helposti. Aluetta halkoo pieni liikennepuisto; pikkuruisia katuja pitkin huristellaan kolmipyöräisillä ja tien yli mennään oikeita suojateitä pitkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puistoa kiertäessä tuli fiilis, että eniten tekemistä sieltä löysi 3-vuotias. Hän nautti vielä pienten puolen touhuista, mutta pystyi mennä aikuisen kanssa jo kurkistamaan myös vähän isompien touhuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puistossa oli jättikokoinen hiekkalaatikko, jota kohti 3-vuotias lähti painamaan heti jalat maata kuopien, vaikka leikkii hiekkalaatikolla joka päivä päiväkodissa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veikeässä hevosaitauksessa oli pyörillä liikkuvia hevosia. Niillä ratsastaminen oli taitolaji: jotta hevosen saa eteenpäin, täytyy todella ratsastaa. Tai sitten vain potkia maasta vauhtia, kuten juniorit tekivät. Joka tapauksessa tässä hevosaitauksessa viihtyi 7-vuotiaskin.

Pienille (alle 4-vuotiaille) oli oma trampoliininsa ja pallomerensä. Tässä isojen puolen kiipeilyhässäkkä liukumäkineen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aluella oli tietysti houkutuksensa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja viikonloppuisin tarjolla on myös ruokaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isommille lapsille on erilaisia pelialueita…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… elokuvissa voi piipahtaa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… ja leikkauttamassa hiukset! Puistossa on tosiaan lapsille on parturi-kampaamo. Seurasin yhden asiakkaan hiustenleikkausta vierestä ja tämä kampaamo on todella tehty lapsia varten. Ympärillä on niin paljon mielenkiintoista katsottavaa, että pikkuasiakas pysyy hyvin paikallaan. Tämäkin tyttö tuijotti silmät kovana autoistuimen edessä olevalta ruudulta piirrettyjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puistossa voi järjestää synttäreitä, tässä yksi siihen tarkoitukseen varatuista huoneista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diskohuoneeseen voi mennä tanssimaan, ellei se ole varattu yksityistilaisuutta varten.

Perinteisen sisäleikkipuistotoiminnan lisäksi Snadistadi järjestää kerhoja, koulujen loma-ajan leirejä, koululaisten iltapäiväkerhoa ja aamupäivisin vanhemman ja lapsen yhteistä toimintaa. Muun muassa joululomalla näytti olevan tarjolla jouluajan päiväleirejä.

1 kommentti

  • Vastaa joulukuu 1, 2014

    Kai

    Ovatpa mahtavan paikan tehneet lapsille, tosi mukavalta näyttää.

Kommentoi