Sormileikki saa taaperon syömään

sormileikki

Leikki-ikäisellä on meneillään enkä syö -kausi, mikä tietää työläitä ruokailuhetkiä vanhemmalle. Voi sitä iloa kun keksin leikin, jonka avulla lautanen tyhjenee aivan huomaamatta.

Leikki on johdettu vanhasta houkuttelukeinosta, jossa lasta pyydetään syömään vielä esimerkiksi kolme lusikallista. Jälkiruokapalkinnolla terästettynä tämä toimi meilläkin aikansa, mutta uusin jippo toimii vielä paremmin ja jopa ilman palkintolupauksia. Homma menee näin:

Nosta käsi näkyville niin, että sormet sojottavat ylöspäin. Sitten sano lapselle, että syödään niin monta lusikallista, että saadaan sormet laskemaan alas.

Kun lapsi laittaa lusikallisen ruokaa suuhun, laske aina yksi sormi alas. Jos pikku ruokailija yrittää huijata ja ottaa lusikkaan vain hiiren annoksen, sormikin laskee vain hiiren askeleen verran. Kun lapsi laittaa suuhun ison lusikallisen, sormi suorastaan hypähtää alas. Ja tenava kikattaa. Ja syö innoissaan, että saa seuraavankin sormen hypähtämään alas.

Eivätkä lusikalliset lopu viiteen, sillä tenavaa ei haittaa yhtään, jos toisenkin käden sormet pompahtavat ylös odottamaan lusikallisia.

Ja jos et viitsi lähteä lenkille, niin tulipa ainakin sormijumpat tehtyä 🙂

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!