SuperPark yllätti positiivisesti

isojen-puoli

SuperPark oli monipuolisempi sisäaktiviteettipuisto kuin olin kuvitellut, sillä myös leikki-ikäisille löytyi mukavasti tekemistä.

Mielikuvani Vantaan Tammiston SuperPark -sisäaktiviteettipuistosta oli se, että se on teini-ikäisten paikka.  Paikan nettisivuilla ei ollut kovin paljon kuvia yksittäisistä aktiviteeteistä, joten tässä vähän tarkempaa tietoa paikasta ja omista suosikeistamme siellä.

Eniten ilahdutti se, että 5-vuotiaskin löysi sieltä paljon mielenkiintoista tekemistä. Hänen suosikkinsa oli tämä trampoliinipaikka, josta sai hypätä pehmopalikkamereen.

lasten-tramppa

pinja kiipeää

Tämä oli tarkoitettu vain alle 7-vuotiaille ja mikä ilahduttavaa, ikärajaa myös valvottiin. Välillä asiasta kuulutettiin ja välillä valvoja kävi paikan päällä.

Heti sisääntulon jälkeen oli kiipeily- ja liukumäkirata, jossa 5-vuotias viihtyi myös erinomaisesti.

mäki

Hauska yksityiskohta on se, että tähän kohtaan aktiviteettipuistoa oli suora näkymä Robson’s kahvila-ravintolasta. Kahvilan korkeissa baaripöydissä olikin hyvä äiti- ja isäparkki, jossa vanhempi saattoi käydä juomassa kupin kahvia ja valvoa mäessä viilettävää lasta.

Puistossa oli huomioitu todella hyvin eri-ikäisten tarpeet. Polkuautoratakin oli erikseen isoille ja pienille.

polkuautorata

Vaijeriliukua en aluksi edes ehdottanut nuorimmaiselle, mutta kun sinne sitten mentiin, niin hyvin sekin luonnistui.

köysirata

Sisäleikkipuistoissa on aina jokin labyrintti, mutta oma lapseni pelkää yleensä niitä. Täällä labyrintti oli tehty uuteen muotoon. En tiedä missä syy, mutta tämä versio ei tuntunut hänestä yhtään pelottavalta. Rakennelman keskelle oli tehty katukorispaikka hieman isommille lapsille. Loistava idea!

paloasema

leikkipaikka

Renkaalla laskettava mäki oli myös kiva ja sopiva pienemmällekin lapselle. Rengas liukui loppujen lopuksi yllättävän hiljaa alas. Rengas kuului hinata ylös lihasvoimalla ja siihen tuon ikäinen oli juuri ja juuri liian pieni. Joten siinä sai äiti hikikarpalot otsalle 🙂

rengasmäki1

rengasmäki2

Isommille lapsille (tai lapsenmielisille) SuperParkissa on paljon tekemistä. Meillä hitiksi osoittautui sama kuin nuorimmaisella eli hyppiminen pehmopalikkakasaan joko trampoliinilta tai tasaiselta reunalta.

isojen-puoli

Mutta olihan siellä paljon muutakin:

skeittipaikka

parkour

parkour2

minigolf

Myös aikuiset pääsevät harrastamaan. Itse haikailin pesispaikalle, mutta se jäi toistaiseksi tekemättä. Onpa sitten syy mennä uudestaan 😉

Muutama pieni yksityiskohta ilahdutti. Kuten tämä vesipiste: vesilasillisesta ei kiskota hintaa, vaan keskelle aluetta on tehty oma juomapiste, jossa voi käydä juomassa.

juomapaikka

Lisäksi on pakko kehua paikan ravintolaa. Alle 10 eurolla sai seisovasta pöydästä kotiruokaa, johon kuului myös leipä, levite, runsas salaattipöytä, maito tai vesi, keitto ja jälkiruoaksi kahvi tai tee. Erikseen sai ostaa myös pelkän keiton tai salaattipöydän ja keiton. 2-6-vuotiailta lapsilta hinta oli 4,90 euroa eli varsin kohtuullinen. Parasta oli se, että tästä sai todella maukasta ja terveellistä ruokaa, eikä tarvinnut turvautua pikaruokaan.

lounaspöytä

Hampurilaista tai ranskalaisia himoitseville oli kyllä erikseen tilattavien ruokien lista, joten kaikille löytyi jotain.

Yhteenvetona siis täytyy todeta, että suosittelen!

 

2 kommenttia

 • Vastaa heinäkuu 9, 2016

  Heli

  Meille SuperPark oli iso pettymys. Oletimme sen olevan selkeästi isommille sopiva paikka, kuten sitä oli mainostettu, mutta sinä päivänä kun siellä olimme, oli ensinnäkin hirveästi ihmisiä ja toiseksi niistä oli tosi moni vaippaikäinen ja lapset joutuivat tosi paljon varomaan niitä. Yleensä lapseni viihtyvät tuollaisissa paikoissa tuntitolkulla, mutta nyt halusivat lähteä jo aika pian takaisin kotiin, kun kaikkialle piti jonottaa, pieniä piti koko ajan varoa ja esim. parkour-alue oli todella pieni. Ruokapaikka oli lähes ainut positiivinen, siellä sai sen peruslapsiperhehötön lisäksi herkullista kasvissosekeittoa. Seuraavaksi testataan Rush Helsinki, josko siitä jäisi parempi kokemus.

 • Vastaa heinäkuu 9, 2016

  Piia

  Ikävä kuulla, että teidän reissunne ei sujunut hyvin. Tällä viikolla siellä ei näkynyt juuri vaippaikäisiä ja jonoja syntyi kunnolla oikeastaan vain niihin paikkoihin, joista hypittiin pehmopalikkamereen. Mutta on totta, että kun ottaa huomioon miten paikkaa on markkinoitu, siellä on yllättävän paljon pienemmille lapsille sopivia paikkoja.

  Tuo Rush Helsinki on minullekin aivan uusi tuttavuus, se vaikuttaisi ainakin olevan selkeästi isompien paikka.

Kommentoi