Synttärit Naurusaaressa

Naurusaari on pieni sisäleikkipuisto Vantaalla Flamingossa. Paikan pienuus on lasten synttäreillä etu, sillä homma pysyy hanskassa yhdelläkin valvojalla.

Täytyy sanoa, että en ole koskaan päässyt lasten kaverisynttäreistä näin helpolla. Varasin synttärit Naurusaareen, joka on Vantaalla kauppakeskus Jumbon yhteydessä, mutta Flamingon puolella. Päätöksen ratkaisi kaksi asiaa: sisäleikkipuiston sopivan pieni koko ja runsas tarjoilu- ja etupaketti.

Halusin järjestää 6-vuotiaan päiväkotikavereille synttärit jossakin muualla kuin kotona. Stressaan kuitenkin kovasti siitä, että jos synttärit ovat jossakin isossa sisäleikkipuistossa, miten pienten vipeltäjien turvallisuutta saa valvottua, kun he sinkoilevat isossa paikassa sinne ja tänne.

Sitten eksyin Naurusaareen ja totesin, että se on juuri sopivan kokoinen paikka tähän tarkoitukseen. Paikka on tekemisten puolesta sopiva ehkä vähän pienemmille lapsille kuin koululaisille, mutta oli ihan hyvä vielä 6-vuotiaan synttäripaikaksi.

Kun vertaa esimerkiksi Superparkiin, Naurusaaressa synttärihuone oli käytössä koko kaksituntisten synttäreiden ajan, Superparkissa vain tunnin ajan.

Kun mentiin, synttärihuone oli koristeltu ilmapalloilla ja serpentiineillä. Naurusaaressa on kaksi synttäripakettia, 19 euroa/hlö ja 29 euroa/hlö. Otimme tuon kalliimman, sillä sen sisältö oli aivan yliveto.

Aloitimme synttärit avaamalla lahjat synttärihuoneessa. Heti sen jälkeen menimme syömään Raxiin, joka on aivan Naurusaaren vieressä. Miten helppoa: lapset vain suoraan päiväkodista tänne ja illan ruokailu hoituu tässä samassa! Raxissa on lisäksi nykyään aika monipuolinen jälkiruokatarjonta. Jäätelön voi koristella vaikka karkeilla, joten siitä saa ihan sellaisen jäätelöannoksen kuin haluaa.

Kun palasimme Naurusaareen, synttärihuoneeseen oli tuotu sipsejä, mehua ja irtokarkkeja. Paikan henkilökunta kysyi etukäteen, että haluaisimmeko että ne tuodaan sinne vasta ruokailun jälkeen, niin pääsemme paremmin lähtemään syömään, kun lapset eivät heti syöksy herkkujen kimppuun. No todellakin! Tämä kysymys jo osoitti minulle sen, että Naurusaaressa ymmärretään lapsiperheitä 😊

Lapset kirmasivat Naurusaaressa oman mielensä mukaan ja piipahtivat aina halutessaan synttärihuoneeseen juomaan ja nappaamaan jotain naposteltavaa. Valvojien osaksi jäi lähinnä seisoskella keskellä tilaa, josta näki yhdellä silmäyksellä koko paikkaan ja nostella välillä rohkeimpia lapsia alas paikoista, joihin olivat kiivenneet, mutta eivät uskaltaneet tulla alas 😊

Eli tosi rentouttava synttärikokemus myös aikuisen kannalta. Meillä oli kaksi valvojaa, mutta tuli mieleen, että täällä pärjäisi yhdelläkin valvojalla, jos on kohtuullisen kokoinen lapsiryhmä.

Se mikä ratkaisi synttäripaikkavalinnan vielä lopullisesti Naurusaaren hyväksi, oli tämä: jokainen osallistuja sai lahjaksi sisäänpääsylipun viereiseen Flamingo-vesipuistoon. Eli ei mitään krääsää, vaan elämys, jonka jokainen lapsi ottaa vastaan mielellään. Monessa paikassa vieraat eivät edes saa mitään lahjaa.

Synttärisankarikin sai tuon pääsylipun, mutta lisäksi ihan kivan kokoisen flamingo-pehmolelun. Kun kuulin etukäteen, että tuo on päivänsankarin lahja, minulle tuli tippa silmään. Tyttö on nimittäin aina vesipuistossa käydessämme kärttänyt juuri tuota pehmolelua, enkä ole sitä koskaan ostanut. Se oli NIIN täydellinen lahja juuri hänelle. Flamingo nukkuu nyt yöllä vieressä ja vierailee usein myös päiväkodissa unikaverina.

Koin, että paljon sai rahalle vastinetta eli en voi kuin suositella lämpimästi.

Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen!