Ti-Ti Nallen talossa

talo

Musikaalinen nalleperhe on tuttu vieras olohuoneessamme. DVD:n tahdissa on rytmitelty monet kerrat ja vanhempi lapsi teki aikoinaan papan kanssa rytmikapulatkin, jotta pysyy nallejen tahdissa.

Kävimme juhannuksena Ti-Ti Nallen talossa Ikaalisissa. Ensikosketuksen Ti-Ti Nalleen saimme jo vieressä sijaitsevan Ikaalisten kylpylän aulassa, minne Ti-Ti tuli tervehdyskäynnille. 3-vuotias ei ollut uskoa silmiään, kun nalle tuli vastaan. Seurasi huudahduksia, äidin taakse piiloutumista, kurkistelua ja kikattelua.

Myös itse talossa nallet ovat se kaikkein paras juttu. Ystävällisesti elehtivät, pehmoiset nallet keräävät haleja kerjääviä lapsia kuin mehiläiset hunajaa. Monelle lapselle on iso juttu uskaltautua halaamaan nalleja, kun samaan aikaan kiinnostaa ja ujostuttaa niin hurjasti.

tutit1

Itselle jäi mieleen erityisesti se, että miten ihmeessä taloon on jaksettu rakentaa niin lukematon määrä pieniä yksityiskohtia. Oma suosikkini on tämä tuttiseinä.

tutit2

Kun on aika luopua tutista, nallefani ei siis luovuta tuttiaan hiirilapsille vaan lähettää sen nalleperheen pienimmille.

Tuttiseinä taitaa kyllä olla tutista juuri luopuneille lapsille aikamoinen herkkupöytä. Eräskin lapsi hamusi innokkaasti kohti tuttiparatiisia ja aikoi juuri tehdä testimaistelun, kun äiti ehti hätiin…

tarinatuokio

Talossa on ohjelmatuokioita ja oma pieni esiintymislava, jonne osa lapsista kiipeää aina kokeilemaan, miltä tuntuu olla lavalla. Yksi huone on täynnä pieniä keinutuoleja. Tässä on menossa isoäitinallen tarinatuokio.

rytmihuone2

Rytmihuoneessa pääsee kokeilemaan erilaisia soittimia.

esikoulu

Talossa on myös Ti-Ti Nallen esikouluhuone, jossa on pulpetti ja pieniä eskaritehtäviä.

nikkarointihuone

Ja tässä on pikku nikkaroijan unelma. Löytyy sahat, vasarat ja naulat.

Kierrettävää on niin paljon, että pienemmät ehtivät väsähtää, ennen kuin kaikki on kokeiltu. Mutta talosta poistuminen ja sinne palaaminen on mahdollistettu, sillä rannekkeella pääsee halutessaan päikkäreiden jälkeen takaisin taloon. Mekin käytimme tätä mahdollisuutta, kuten myös eräs eteisessä kiukuttelevan ja silmiään hierovan lapsen kanssa selviytymistaistelua käynyt äiti.

kahvila

Ulkokautta pääsee talon alakertaan, missä on kahvila. Isänalle poseerasi heti kivasti, kun menin lähelle. Heippa vaan!

taiteilijahuone

Sokerina pohjalla kuva äitinallen taiteilijahuoneesta. Oikeita maalaustelineitä, ihania värejä, ja kaikki saa kivasti narulle kuivumaan (eikä kosteita vesivärimaalauksia löydy housun takamuksesta, kun on jäänyt huomaamatta, että maalauksia kuivuu tuoleillakin). Maistuis varmaan meidänkin kotiin.

 

2 kommenttia

  • Vastaa kesäkuu 26, 2014

    Marika

    Olen käynyt Ti-Ti Nallen talossa lasteni kanssa 4 vuotta sitten ja totesin myös, että siellä on todella paljon tekemistä. Kuvien perusteella pieniä muutoksia on tehty, muuten ihan samalta näyttää kuin ennenkin. Uudestaan täytyisi mennä.

  • Vastaa kesäkuu 28, 2014

    Helinä ja Merituuli

    Kova ikävä on Ti-Ti Nalle-Taloon! Elokuun alussa nähdään, jos siihen saakka jaksamme odottaa… 🙂

Kommentoi