Uusi teemapuisto Virossa: Lottemaa

kartta

Viron suurin koko perheen teemapuisto on eläinten keksijäkylä, jossa seikkailee mm. koiratyttö Lotte, Bruno-kissa ja Albert-jänis. Lottemaa sijaitsee aivan Pärnun lähellä, joten se on hyvä lisä alueella lomaileville lapsiperheille.

Pääsin käymään vielä rakenteilla olevassa Lottemaassa noin viikkoa ennen teemapuiston avajaisia. Lottemaa avautuu 26.7.2014. Teemapuiston alue on noin 12 hehtaarin suuruinen ja sen eteen on tehty valtavasti työtä. Keskelle metsää on kohonnut lukuisten rakennusten muodostama keksijäkylä. Tässä alla Lottemaan sisäänkäynti. Huomaathan, että kaikki kuvat on otettu silloin, kun puisto oli vielä keskeneräinen.

sisäänkäynti

Rakennukset ovat värikkäitä ja paikoin melko omaperäisiä. Lottemaasta löytyy mm. jänisten talo, Bruno-kissan talo, Loten talo, Giovannin teatteritalo (jonka yhteydessä on 450 istumapaikkaa) ja possuäiti Helmin majatalo. Tässä alla komeilee Loten talo.

loten talo

Lotte on hyväntahtoinen koiratyttö ja koko Lottemaa pohjautuu Lotte-elokuviin, jotka ovat paremmin tunnettuja mm. Virossa ja Latviassa. Esimerkiksi ensimmäinen Lotte-elokuva tehtiin yhdessä latvialaisten kanssa.

Teemapuiston ideointi alkoi jo vuonna 2008 paikan etsimisellä ja rahoituksen selvittämisellä. Urakka ei ollut helppo, mutta teemapuiston rakentaminen päästiin aloittamaan vihdoin viime syksynä.

rakennus

Tässä yllä on jänisten talo. Koska keksijäkylän talot ovat eläinten rakentamia, niissä on monia kohtia hieman vinksallaan: savupiippu on vino, kattolaudat eivät ole saman pituisia jne. Lottemaan edustaja Liis Talv kertoi, että aluksi ongelmana oli se, että rakentajat rakensivat liian hyvin 🙂

Lottemaassa on 15-20 Lottemaan asukkaaksi pukeutunutta hahmoa. Jokaista taloa emännöi tai isännöi yksi hahmo. Esimerkiksi Bruno-kissan talossa Brunon äiti Paula tekee lasten kanssa musiikkiesityksiä ja opettaa soittamaan. Talossa on myös upeita pienoismalleja, joista tässä esimerkki.

pienoismalli

Lottemaassa on pieni urheilukenttä, jossa järjestetään leikkimielisiä kilpailuja, kuten vasaranheittoa.

urheilukenttä

Lottemaan Liis Talv näyttää tässä alla, miten lapset voivat kokeilla itse eläinten nosturia.

nosturi

Koiratyttö Loten isä oli taitava keksijä. Loten ystävän Albertin isä Adalbert oli jänis, joka halusi olla keksijä, mutta hänen keksintönsä eivät yleensä oikein onnistuneet. Alla muutamia eläinten keksintöjä. Oikealla takana istutuskone, jolla voi istuttaa porkkanoita ja kukkia. Ja takana oleva on possujen talo, missä voi lämmittää ruokaa perheen pienimmille sekä  vaihtaa vaippoja.

keksinnöt

Lottemaalla on oma ranta, missä on voi käydä uimassa. Tähän oli rakenteilla myös rantakahvila.

ranta

Alueella on myös Loten isän työpaja, missä voi nikkaroida ohjatusti pieniä töitä. Alla vielä metsään rakennettu seikkailurata.

seikkailurata

Sitten vielä käytännön asioita.Lottemaa sijaitsee vajaan 10 kilometrin päässä Pärnusta, aivan Riikaan johtavan tien varrella. Pellolla on iso kyltti siinä kohdalla, mistä käännytään Lottemaahan. Myös parkkialue näkyy tielle.

parkkipaikka

Parkkialueelta on noin kilometrin matka Lottemaan portille. Parkkialueelta on minijunakuljetus portille, sen hinta on 1 euro/henkilö/suunta. Jos haluaa kävellä portille asti, niin rattaat voivat olla tarpeen perheen pienimmille. Auton voi jättää parkkialueelle ja pysäköinti maksetaan Lottemaan kassalle. Kassalta saa lipukkeen, jolla aukeaa ulosajopuomi.

Pärnun keskustasta on bussikuljetus Lottemaahan. Bussi pysähtyy näissä kohteissa: Rannahotell, Tervise Paradiis ja ostoskeskus Port Artur. Bussit lähtevät Pärnusta klo 10 ja 11 ja palaavat takaisin klo 16 ja 18. Bussilipun hinta on 2 euroa/aikuiset (per suunta) ja 1,50 euroa/0-12-vuotiaat.

Lottemaa on tehnyt myös Pärnu Takson kanssa sopimuksen, jonka mukaan yhdensuuntainen taksimatka Pärnun keskustasta Lottemaahan maksaa 11 euroa.

Lottemaan sisäänpääsy maksaa 15 euroa yli 3-vuotiailta ja 0-2-vuotiailta sisäänpääsy on maksuton. Eläkeläishinta on 9 euroa.

Talojen hahmot eivät puhu suomea, mutta alueelle saapuvat saavat suomenkielisen kartan, jonka mukaan voi suunnistaa.

 

1 kommentti

  • Vastaa maaliskuu 26, 2015

    Saija

    Ihan mahtavaa! Tämä uutuus on jäänyt tyystin huomaamatta ja eipä tästä olisi vielä syksyllä iloa ollutkaan. Mutta kunhan napero oppii nyt tulevaksi kesäksi kävelemään, niin tässäpä taitaa olla oivallinen käyntikohde 🙂

Kommentoi