Talven staycation – lomailun uudet kuviot

Talven staycation – lomailun uudet kuviot
Kuva: Kelly Sikkema

Koronapandemia kaatoi monen perheen lomasuunnitelmat pitkäksi aikaa, mutta maisemanvaihdos pitkän kotona vietetyn kesän ja syksyn jälkeen houkuttelisi. Ruuhkavuodet.fi listasi uusia tapoja irtautua kotiarjesta ja lomailla kotimaassa!

Mökki- tai koti -swap tuttavaperheen kanssa

Kyllästyttääkö oma mökki tai oman kodin seinät? Swapatkaa tuttavaperheen tai tuttujen kanssa koteja tai mökkiä muutamaksi päiväksi tai viikoksi. Mökkeily tai kotoilu saa ihan uusia ulottuvuuksia, kun päästään pois tutuista ympyröistä. Sopikaa yhdessä vaihdon säännöistä etukäteen.

Telttamajailu puussa

Tämä uusi luontoa kunnioittava majoittumistapa tuo mieleen lapsuuden leikit ja yöpymisen puumajoissa. Käy kurkkaamassa retkeilyvarusteliikkeiden puumajoite-tarjonta tai varaa oma telttailuelämys esimerkiksi täältä.

Anna lasten päättää

Spontaani matkustaminen tai ulkoilu voi tuoda eteen mitä mielenkiintoisimpia asioita. Anna lasten päättää, kumpaan suuntaan risteyksistä kurvataan tai mille polulle metsässä poiketaan. Aikuinen huomioi turvallisuusseikat ja pakkaa mukaan eväät ja tarvikkeet, jotta spontaani reissaaminen onnistuu.

Simuloi lomamatka kotiisi

Koronan vuoksi monet ovat tehneen lomasimulaatioita omassa kodissaan. Simuloikaa yhdessä perheen kanssa lentomatka turvatarkastuksineen, matkalippuineen, lentoaterioineen ja istumisineen esimerkiksi olohuoneeseen. Isommat lapset voivat ottaa suunnittelusta ja toteutuksesta jo enemmänkin vastuuta. Lentomatkan sijaan voi simuloida myös lomakohteen rantapyyhkeineen ja puuhineen. Vain mielikuvitus on rajana lomasimulaatioita suunnitellessa!

Ruuhkavuodet toimitus