Käykö sinullekin joskus näin?

Käykö sinullekin joskus näin?
Kuva: Luis Villasmil

Käykö kenellekään muulle niin, että kirjastokirjojen ja laskujen eräpäivät unohtuu? Kauppareissulla aina jotain jää ostamatta ja sitä puuttuvaa palasta viiletetään hakemassa ties miltä huoltoasemalta yöllä. Lapselle unohtuu pakata eväät reppuun, kun ei vaan muistanut, että olikin pidempi koulupäivä, ja olenpas joskus unohtanut hakea lapsen koulustakin.

Päässä pyörii nonstop-kalenteri ja yrität sitä parhaasi mukaan realisoida. Jos ei muuta unohdu, niin vitamiinit viimeistään ihan varmasti.

Lähdön hetkellä etsitään sukalle paria. Silloin myös huomataan, että ulkoiluhousut on rikki ja kengät jääneet pieniksi. Sovelletaan, organisoidaan, muutetaan hiiriä norsuiksi. Kyllä. Tiukan paikan tullen vanhemmat osaa taikoa.

Jos kirjoittaisi ylös mitä kaikkea pitää päivän aikana muistaa, tuo lista olisi todella pitkä. Oletko pessyt hampaat? Onko kaikki kirjat repussa? Varavaatepussista puuttuu sukat, ne täytyy muistaa sinne lisätä. Hei, lapsella on ylihuomenna hammaslääkäri. Niin joo, huomiseksi täytyy viedä leijanvalmistusvälineitä kouluun!

Jos ei ruuhka-ajat näy ulospäin, niin pään sisällä on melkoinen risteävien moottoriteiden kuhina-alue. Illalla voi taputtaa itseään olalle. Päivän selviytymisarvosana siinä 7+. Mutta lapset vaikuttaa tyytyväisiltä, joten ihan megaisoa unohdusta ei ehkä tapahtunutkaan. Laitetaan 9+. Ja pala suklaata päälle. 


Ruuhkavuodet suosittelee

Susanna

Nelikymppisen suurperheen äidin arkisia oivalluksia pyykkivuorten, vauhtiviivojen ja pohjaan palaneiden puurokattiloiden takaa. Monenlaista touhutaan ja ollaan touhuamatta, mutta kaiken keskellä yritetään muistaa myös pysähtyä ja olla läsnä. Ja kikattaa niin, että tuntuu.