Sain viikossa tarpeekseni Tinderistä

Sain viikossa tarpeekseni Tinderistä
Kuva: Ian Noble

Teksti Eeva

Reilu viikko sitten koin havahtumisen, että alan olla valmis deittailuun ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Käsittelimme tyttäreni isän kanssa eron pitkälle jo edellisen kerran erotessamme ja viimeisellä yrityksellä suhteen lopulla. Olen sellainen ihminen, että kun päätän jotain, sitoudun siihen sataprosenttisesti ja alan heti hommiin.

Olen jo pitkään miettinyt tulevan kumppanin ominaisuuksia. Loin mielessäni ihannekumppanin, ja kriteerilista on melko pitkä. Täydellisyyttä en kuitenkaan hae, mutta vaatimuslista on tärkeä. Loppuelämän kumppanilta saa ja pitää vaatia asioita.

Tein heti alkuun Tinder-profiiliin selkeän ja kattavan kuvauksen itsestäni ja siitä mitä toivon mieheltä. Oletin, että miehet tekisivät samoin. Sain pettyä. Suurimmassa osassa profiileista on epäselkeitä kuvia tai ei kuvia ollenkaan. Ikä ja pituus on kyllä mainittu, mutta ei luoteenpiirteitä tai mitä hakee deittisovelluksesta. Nykyään on ilmeisesti trendikästä rivi emojeja, jonka avulla pitäisi ymmärtää kenen kanssa aloittaa keskustelun. Minulle se ei kerro muuta kuin mitkä ovat deitin kiinnostuksen kohteet.

Yksinhuoltaja kelpaa vain makuuhuoneeseen?

Jos deittipalveluun kuten Tinderiin liittyy, on ensisijaista mitä profiilissaan kertoo. Senhän perusteella ihmiset pyyhkivät joko vasemmalle tai oikealle.

Arvostan ja pidän itsestäänselvyytenä rehellisyyttä sen verran, että sinisilmäisesti uskon profiilissa väitettyjen asioiden olevan totta. Törmäsin kuitenkin harhaanjohtavaan profiiliin. Tapasin erään perheenisän kahvin merkeissä muutama päivä sovelluksen lataamisen jälkeen.

Profiilista sain selkeästi kuvan, että hän etsii pidempiaikaista seuraa. Kahvilla jouduin kuitenkin pettymään pahasti miehen ehdotellessa kainaloon käpertymistä ja makuuhuonetta. Olin järkyttynyt ja sen huomasi ilmeestäni, jota en voinut peitellä. Olin ilmaissut tiedoissani selkeästi, etten etsi seksiseuraa.

Olen ihminen, joka ottaa asioista selvää ja seuraa ilmiöitä ja juttuja. Olenkin siis lukenut keskusteluja, joissa puhutaan eronneista äideistä kyseenalaiseen sävyyn. Ihmiset puhuvat, että yksinhuoltajat ovat helposti houkuteltavissa petipuuhiin. Anteeksi mitä? Väitän, että yksinhuoltajaisät eivät kohtaa tätä niin usein kuin naisväki.

Etsin ihan samalla tavalla luotettavaa ja pitkäaikaista seuraa kuin lapsettomat naiset. Joillain on vääristynyt käsitys, että yksinhuoltajaäidit etsivät pelkästään elättäjää ja uutta isää lapsilleen, vaikka lasten elämässä olisi jo rakastava isä erosta huolimatta. Isä, joka osallistuu elatukseen sekä lapsen hoitoon tasavertaisesti.

Meillä ihmisillä – kuten myös eronneilla äideillä ja iseillä – on jo Maslowin tarvehierarkian mukaisesti tarve läheisyyteen ja rakkauteen. Sillä ei ole mitään tekemistä kumppanin lompakon kanssa.

Tietysti eronnut äiti tai isi on pakettidiili. Uusi kumppani tulee jakamaan elämän myös lasten kanssa, joten haussa on lapsirakas ihminen. Itselleni perhe on yksi tärkeimmistä arvoista, joten totta kai odotan sitä myös mieheltä.

Sain suunnitelmallisena ihmisenä pettyä myös siihen, etteivät parit aloita tai ylläpidä ollenkaan keskustelua. Tässä vaiheessa haluaisin jo kysyä, miksi ihmeessä he käyttävät deittiappiä tai muodostavat pareja elleivät he tee niillä mitään? Ajatuksena taitaa olla enemmänkin itsetunnon kohotus pareja haalimalla.

Onneksi uuden kumppanin etsintä ei ole maraton juoksu ja mihinkään ei ole kiire. Pärjätään hyvin Aukun kanssa kaksinkin, eikä se tule muuttumaan ennen kuin joku tekee arjesta vielä tätäkin parempaa.


Ruuhkavuodet suosittelee

Eeva

26-vuotias vasta eronnut sinkkuäiti, joka hurahti täysin äitiyteen esikoisen myötä. Entinen perfektionisti, joka ymmärsi, että virheitä täytyy tehdä kehittyäkseen. Intohimona kokonaisvaltainen terveys ja erityisesti mielen hyvinvointi.