Pikkujoululeivontaa

Pikkujoululeivontaa

Meillä lapset rakastavat koko perheen kanssa yhdessä leipomista. Sen ei ole väliä, että mitä leivotaan, kunhan kulhon saa jälkikäteen nuolla ja taikinaa maistella jo tekohetkellä. Kahden alle kouluikäisen kanssa leipomishetki on välillä todellakin kaaos, eikä edes niin hallittu sellainen. Meillä oli kuitenkin todella hauskaa näitä tehdessä!

Koska me rakastetaan erilaisia juhlia, päätettiin nyt pitää koko perheen omat pikkujoulut. Korona on perunut monia mukavia tapahtumia lapsiltakin, mutta onneksi kotona voidaan järjestää omalla porukalla vaikka miten hienot kekkerit. Lapset toivoivat leivottavaksi perinteisiä torttuja muutamalla eri täytteellä. Koska me aikuisetkin tykätään perinteisestä, täytteiksi valikoitui paistonkestävä luumumarmeladi sekä tyttäremme toiveesta osaan tortuista laitettiin puolikas Vihreä kuula. Taikinana Myllyn Parhaan Torttutaikina on ollut meidän perheen valinta jo vuosia.

Torttujen tekeminen on jo melko pienenkin kanssa helppoa. 5-vuotias pärjäsi sanallisella ohjeistuksella ja myös 3-vuotias pisti parastansa, häntä hieman toki auteltiin. Kaikki saivat mielekästä tekemistä ja onnistumisen kokemuksia, mikä on paljon tärkeämpää, kuin se että onko lopputulos täydellinen.

Leipominen oli niin touhukasta puuhaa, että meille tuli rehellisesti nälkä. Päätettiin taiteilla torttutaikinasta jotain pientä suolaista iltapalaa koko jengille torttujen paistuessa uunissa. Myllyn Parhaan nettisivuilta löydettiin sopiva resepti, jota voi helposti varioida sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Teimme tällä kertaa kinkusta ja tuorejuustosta söpöjä pikku hyrriä. Ensi kerralla voisi kokeilla vaikka savulohta tai pulled porkia. Kinkkuhyrrät paistuvat kätevästi muffinsivuoissa, eivätkä pääse niissä leviämään liikaa.

Kinkkuhyrrät matkalla uuniin
Valmiit pikkusuolaiset! Miten söpöjä!

Parasta leipomisessahan on ehdottomasti se, kun pääsee maistelemaan tuoreita leipomuksia. Me keitettiin glögit, laitettiin pöytä hienoksi niin kuin pikkujouluissa kuuluukin ja herkuteltiin oikein urakalla!

Jäitkö ihmettelemään, missä on kuvat niistä tortuista, joihin laitettiin Vihreä kuula? No, se yksi ainoa joka onnistui ehti karata parempiin suihin, ennen kuin allekirjoittanut ehti kameran kanssa paikalle. Loppujen kohtalo ei ollut niin esittelykelpoinen, koska kuula levisi pellille. Rehellisyyden nimissä nekin kyllä syötiin, mutta saimmepahan hyvän syyn leipoa uudestaan ihan vaan ”tuotekehittelyn” nimissä.

Ihanaa joulunaikaa kaikille ruuhkavuodet.fi-sivuston lukijoille!

Tämän artikkelin on kirjoittanut: Petra

Ruuhkavuodet toimitus