Ota haltuun opas moderniin seksuaalikasvatukseen

Ota haltuun opas moderniin seksuaalikasvatukseen
Kuva: Matti Kihlstöm

Seksologi Marja Kihlström on kirjoittanut vanhemmille ja kasvattajille suunnatun Oikeilla nimillä -oppaan lasten terveen seksuaalisuuden kehittymisen tukemiseksi.

Lasten ja nuorten on hankala välttää pornoa ja seksiä sosiaalisen median maailmassa. Seksuaaliopas Oikeilla nimillä auttaa suunnistamaan valtavan tietomäärän keskellä, ja se opastaa kasvattajia tarkastelemaan omaa seksuaalisuuttaan ja siihen suhtautumistaan.

– Seksuaalikasvatusta tapahtuu koko ajan, halusimme tai emme. Siksi aikuisen on tärkeää pysähtyä tarkastelemaan omia asenteitaan ja arvojaan seksuaalisuutta kohtaan. Lapset ja nuoret tarvitsevat ympärilleen aikuisia, jotka puhuvat seksuaalisuudesta oikeilla nimillä ja joille voi puhua, Kihlström kommentoi.

Kirjassa myös syvennytään seksuaalikasvatukseen eri alojen asiantuntijoiden näkökulmista.

– Uskon, että seksuaalikasvatus voi vaikuttaa valtavasti siihen, miten omaan kehoomme, sen viesteihin, tarpeisiin ja mieltymyksiin suhtaudumme. Seksuaalikasvatuksella on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa hyvinvointiin kuin yhdelläkään karkkilakolla, kuntokuurilla tai laihduttamisella. Seksuaalikasvatuskirjaa aikuisille todella tarvitaan, Syömishäiriöliiton SYLI ry:n asiantuntija Katri Mikkilä sanoo.

Oikeilla nimillä -oppaan tunnistaa helposti pinkistä kannestaan.

Marja Kihlström on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja yhteisöpedagogi. Hänet tunnetaan muun muassa Iso O -kirjasarjastaan, televisiojuontajana sekä Puhu muru -Instagram-tilistään (@puhumuru) ja -podcastistaan. Marja haluaa puhua lempeästi ja ymmärrettävästi asioista, joista yleensä vaietaan.

Aiheesta tiedotti: Kustannusyhtiö Kosmos

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus