Maailman pienimmän perhekerhon vähän parempi brunssi

Maailman pienimmän perhekerhon vähän parempi brunssi

Tässä hyvin pienen piirin perhekerhossa tarjolla on jotain muuta perinteisten kahvin ja digestivekeksin sijaan.

Minulle kävi niin hyvä tuuri, että hyvä ystäväni odotti vauvaa samaan aikaan kun minä odotin kaksosia, vauvoillamme on ikäeroa vain pari viikkoa. Teimme suuria suunnitelmia kuinka kierrämme yhdessä kaikki vauvaharrastukset, perhekerhot ja kahvilat. Sitten tuli korona ja suunnitelmat meni uusiksi. Kerhojen sulkeuduttua päätimme aloittaa kahdestaan omat perjantaikerhot vauvojen kanssa.

Sekä vauva- että aikuisseuran lisäksi kerhon kokoontumisissa suurta roolia näyttelee ruoka. Vauvojen käydessä päiväunille teemme herkkulounaan tai brunssin. Koska kolmen vauvan saaminen nukkumaan yhtä aikaa, ja pysymään ruokailun ajan unessa, on jo suoritus sinänsä, syötäväksi valikoituu jotain helposti valmistuvaa. Ruokaa myös tehdään sellainen määrä että sitä jää myös illaksi sille kumman luona nyt satutaankaan olemaan. Edelliselle brunssille panostin vähän enemmän, mutta kuitenkin niin vähän, että aktiivista valmistusaikaa oli alle puoli tuntia.

Tykkään 2in1 ratkaisuista, koska vähemmän kaupasta kannettavaa ja muistettavaa! Siispä päätin kokeilla tehdä Myllyn Parhaan torttutaikinasta jotain muuta, kuin joulutorttuja. Nyt siitä syntyi pekoni-purjopiirakka sekä aprikoosikierteitä. Näihin meni taikinaa kilo, ja ruokaa todellakin riitti myös iltapalaksi ja seuraavalle aamulle. Eli halutessaan tuosta kilosta voisi tehdä myös muutaman tortun. 

Aprikoosikierteet ovat hyvä vaihtoehto perinteisille joulutortuille
Helppo pekoni-purjopiirakka

Ainekset

Myllyn paras torttutaikinalevyjä (mulla 6½ levyä)

Paketti pekonia

Pienehkö purjo

2 munaa

Purkki cremefraichea (tein kaurafraicheen)

Noin ⅔ purkkia valitsemaasi tuorejuustoa (mulla aurinkokuivattu tomaatti)

Mustapippuria

Juustoraastetta 1-1½ dl (käytin Punaleimaa)

  1. Vuoraa neliön muotoinen vuoka torttutaikinalevyillä, painele saumakohdat yhteen. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pilko pekoni ja purjo. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista hetki, lisää sitten purjo. Kun purjo on pehmeää ja pekoni kypsä, heitä seos vuokaan.
  3. Riko munat kulhoon, sekoita rakenne rikki haarukalla. Lisää tuorejuusto, creme fraiche ja pippuri, sekoita.
  4. Kaada soossi vuokaan pekoni-purjoseoksen päälle, sekoita vähän ja ripottele juustoa pintaan.
  5. Paista noin 40min uunin alaosassa. Jos juusto meinaa ruskettua liikaa, laita folio päälle. 

Aprikoosikierteet

Nämä ne vasta on helppoja ja nopeita! Kauniimpia tulee kohmeisesta taikinasta mutta ihan samalta ne sombreron näköisetkin maistuu. Me syötiin näitä juustojen kanssa, loistava yhdistelmä!

Ainekset

Torttutaikinalevyjä (ne loput mitä jäi piirakasta)

Paistonkestävää aprikoosimarmeladia (tai muuta marmeladia mutta muista silloin vaihtaa myös kierteiden nimi)

Tomusokeria jos haluat

  1. Levitä torttutaikinalle ohut kerros marmeladia.
  2. Rullaa levy lyhyestä päästä ja “silitä” reuna kiinni sormilla.
  3. Leikkaa rulla 5-6 osaan ja laita kiekot pellille, muista turvavälit!
  4. Paista 200c noin 12min uunista riippuen. Siivilöi (tai ole siivilöimättä) tomusokeri päälle.

    
Tein nyt piirakan sillä aikaa kun aprikoosikierteet olivat uunissa. Jos kuitenkin on kova nälkä, kannattaa järjestystä muuttaa, koska piirakka paistuu jonkun aikaa. Etenkin levyjen sopivuutta pekonipiirakkaan epäilin, mutta siitä tuli paras tekemäni suolainen piirakka. Jos siis joulun aikaan pakkanen on täynnä torttutaikinaa ja joulutorttukiintiö hetkellisesti täynnä, kokeile näitä vaikkapa brunssieväänä!

Tämän artikkelin on kirjoittanut Veera

Ruuhkavuodet toimitus

Ruuhkavuodet toimitus