Onko ulkona pimeää, tylsää eikä mitään tekemistä? Kokeile näitä puuhia lasten kanssa

Onko ulkona pimeää, tylsää eikä mitään tekemistä? Kokeile näitä puuhia lasten kanssa
Kuva: Krystian Piątek

Ruuhkavuodet listasi parhaimmat vinkit lumettoman talven ulkoiluhetkiin lasten kanssa.

Taskulamppu ja aarteenmetsästys on pop

Onko kaapit heijastimia tulvillaan? Kokoa heijastimet ja vilkkuvalot ja piilottele niitä ulos. Anna lapsen etsiä aarteita taskulamppujen avulla. Heijastimien sijaan voi valita myös lapsen valitsemia leluja.

Käpykävelylle mars

Erityisesti taaperot nauttivat ulkona kävelystä. Innosta lasta pidempiin kävelymatkoihin esimerkiksi käpykävelyn avulla: napatkaa kotoa mukaan ämpäri, johon keräätte yhdessä käveymatkan varrelta löydetyt kävyt. Toimii myös kivikävelynä tai keppikävelynä. Varokaa koirankakkoja!

Asukaspuistot ja perhepuistot ovat jotain uutta

Tiesitkö, että ainakin pääkaupunkiseudulla on asukaspuistoja, joissa järjestetään ohjattua toimintaa, leikkejä sekä mahdollisuuden tavata muita vanhempia? Tarkista oman asuinalueesi asukaspuisto- tai perhepuistotilanne sekä mahdolliset koronapäivitykset. Tietoa voi hakea esimerkiksi oman kunnan/kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen nettisivuilta.

Älä unohda vanhoja kunnon perinneleikkejä

Värikuningas, peili, poliisi ja rosvo, 10 tikkua laudaalla, penkki- tai keinumatti, nurkkajussi… Koska viimeksi olet leikkinyt näitä tai opettanut omille lapsillesi? Vanhojen perinneleikkien parissa vanhemmatkin viihtyvät hyvän aikaa.

Etkö muista, miten perinneleikkejä leikitään? Katso ohjeet täältä.

Pyöräillen puistoon

Potkupyörät ja polkupyörät toimivat hyvin myös talvella, jos on lumetonta, eivätkä tiet ole kovin jäässä.

Mitä jäätyneestä vesilammikosta kuuluu?

Kuunnelkaa ympäristön ääniä. Millainen ääni kuuluu, kun rikkoo jäätyneen vesilätäkön pinnan? Napatkaa eväät ja istuinalustat mukaan ja keskittykää kuuntelemaan, itä ääniä metsäretkellä havaitsette?

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus