Joululahjavinkkejä 2-vuotiaalle

Kuva: Sigmund

Jes, vihdoin on joulukuu, joten nyt saa alkaa kaivamaan joulukoristeita pikkuhiljaa esiin ja fiilistelemään joulua ihan luvan kanssa! Stressitön joulu on tiedossa, sillä tänäkin jouluna ruokaillaan muiden pöydissä, joten ei tarvitse itse alkaa väkertämään. Sekin aika tulee sitten varmasti myöhemmin, mutta tämä on niin helppoa.

Stressitön joulu myös siinä mielessä että lahjat jäävät tänä jouluna melkolailla minimiin, sillä olen todennut, että tärkeintä etenkin aikuisilla on läsnäolo ja yhteinen aika. Lapselle sen sijaan keksisi vaikka ja mitä ostettavaa – turhaa ja ei niin turhaa, hyödyllistä ja vähemmän hyödyllistä.

Tässä muutama lahjaidea, joita itse olen toivonut tai ostanut 2-vuotiaalle:

Opettavaisia kirjoja ja lautapelejä 

Sellaisia kirjoja, joiden kanssa 2-vuotiaan aivot pääsevät töihin ja hän joutuu päättelemään, samalla oppien uutta ja saaden niitä iloisia onnistumisen tunteita! Hyvin helppoja lautapelejä löytyy myös pelattavaksi tämän ikäisen kanssa. Tällä hetkellä muistipeli on kivaa yhteistä tekemistä, sen hetken mitä siihen jaksaa keskittyä. Satukirjoja toki myös.

Talvikengät

Talvikengät ovat kalleimpia investointeja, kun jalan kasvuvauhti on hurja, joten kenkiä saa olla ostamassa vuodessa monet. 

Kenkäasioita tutkineena ei käy mitkä tahansa kengät vaan mieluusti lähellä paljasjalkakenkää jotka tukevat jalan luonnollista kehitystä ja ovat mahdollisimman kevyet. 

Merinovillavaatteita ja asusteita 

Näin ulkoilmaihmisenä suosin kerrospukeutumista ja hyviä materiaaleja, meillä fleecepuvut on huono valinta hikoilevalla lapsella, joten suosimme villavaatteita kakkoskerroksena. 

Onneksi merinovilla on yleensä joustavaa ja hyvin istuvaa, joten yksi kerrasto saattaa mennä koko talvikauden. Ohuet merinovillasukat on ihan ykkönen meidän talviulkoilussa, lisänä villapohjalliset kengässä niin ei jalat palele.

Ruokailuvälineet

Poika on syönyt itsenäisesti vuoden ikäisestä asti ja alkaa pikkuhiljaa hamuilemaan aikuisten keittolusikoita ja haarukoita, ei hänelle riitä enää ne pikkulasten lusikat ja haarukat.

Saimme synttärilahjaksi vähän isompien poikien ruokailusetin, jossa on lusikka, haarukka ja veitsi, joten näitä täytyy hankkia lisää, sillä ne ovat kokoajan käytössä ja käsin tiskattavia. Toivon myös mikronkestäviä lautasia. Muutama meillä on, jotka eivät kestä mikroa, ja niitä harvemmin käytetään.

Perhe- tai lapsikuvaus

Tämä on varmasti monelle lapsiperheelle toivottu lahja! Aivan ihana oli käydä 1-vuotiskuvat ottamassa ammattilaisella ja samalla myös varmaankin meidän ensimmäiset kunnon perhekuvat, sillä minä usein olen kuvaaja enkä näin ollen pääse kuviin mukaan. 

Lahjakortit    

Aina varma valinta lahjaksi jos ei tiedä, mitä ostaa!

Ei vielä kommentteja

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.