Mitä lahjaksi päiväkodin hoitajille?

Oman lapsen aloittaminen päiväkotitaipaleella on konkretisoinut sen, miten valtavan tärkeää työtä varhaiskasvattajat tekevät. Kyseinen vuosi ei ainakaan ole helpottanut heidän työtään, niinkuin ei toki kenenkään muunkaan. Oman perheeni kanssa haluan kuitenkin pienesti kiittää kuluneesta vuodesta. Mutta miten? Lapsiperheillä usein budjetti kolkuttaa olkapäätä, eikä päiväkodin lahjat ole se joulun prioriteetti nro 1. Kyselin vinkkejä lähipiirin ihmisiltä, ja kasasin niitä tähän alle! Vielä kun osaisi itse päättää, mitä laittaisi toteutukseen…

Villasukat

Tämä oli oma, alkuperäinen ideani. Idean kohtaloksi tänä vuonna kuitenkin koitui sairastelu, sekä iltavuorot. Tämän todennäköisesti toteutan jonain muuna vuonna, kun muistaa yhtään aiemmin kuin viimetippaan! Mikäli sieltä kuitenkin löytyy neuloosin valtaamia vanhempia, niin antakaa palaa! Villasukat ovat omasta mielestäni aina se paras lahja, mitä voi saada. Oli kyse sitten naisista tai miehistä.

Ne perinteiset kahvipöytäherkut taukohuoneeseen

Suklaa, piparit, tortut, glögi, kahvit, teet… Nämä kannattaa kuitenkin viedä jo hyvissä ajoin, mikäli eivät ole ajateltu kotiinviemisiksi. Oma päiväkotimme ainakin on joulunpyhistä loppiaiseen saakka tyhjillään, niin eivät jää herkut joulunpyhiksi kahvihuoneeseen.

Itsetehdyt jouluherkut

Kahtena edellisvuonna olen joululahjoiksi tuttaville keittänyt sitruunasta, hunajasta, ja inkivääristä ”flunssashottia”, ja pullottanut tätä pieniin lahjapulloihin. Talvi kun on tätä lenssun kulta- aikaa. Viimevuonna tein itse myös sinappia sukulaisten joululahjoihin. Osa tavallista sinappia, osa pienellä twistillä (esim. valkosipuli ja konjakki). Yllättävän helppoa! Myös tällaiselle, kuka tekee hätiköiden ensin, ja suunnittelee vasta jälkikäteen! Omatekoista sinappia on myös osa tuttavistani sujauttanut tarhahoitsujen lahjapussukoihin aiempina jouluina. Tuttavaperheen äiti oli ahkeroinut viimevuonna myös punasipulihilloketta, sekä suppilovahverohilloketta. Näihin kaikkiin löytyy netistä valtavasti erilaisia ohjeita, sekä sinapissa ja hillokkeissa pääsevät pilttipurkit myös kätevästi uusiokäyttöön! Itse käyttämäni flunssashotin ohjeen mainiten tuossa alla, ohjeen alkuperästä ei ole tietoa:

1 litra vettä

n. 200g tuoretta inkivääriä

2-3 sitruunan mehu

½ dl hunajaa

Kuori, ja pilko/raasta inkivääri pieneksi. Kuumenna vesi. Lisää inkiväärit veteen, hauduta kuumassa vedessä noin puoli tuntia. Älä keitä! Kattila pois liedeltä, lisää hunaja kuumaan veteen. Jäähdytä neste, lisää sitruunamehu. Nautitaan shottien tapaan pieninä määrinä kerralla. Voidaan myös laimentaa esim. kivennäisvedellä, tai lisätä teen joukkoon. Määriä voi muutella oman maun mukaan.

Käsirasva

Päiväkodissa jos missä pestään käsiä tiuhaan, sekä ulkoillaan ympäri vuoden. Itse herkkäihoisena hoitajana pitäisin tätä varsin osuvana lahjavinkkinä päiväkodin henkilöstölle. Pieniä käsirasvoja saa näteissä lahjapakkauksissa, sekä pieniä tuubeja on näppärä lisätä myös omakasaamaan lahjapussiin! Muuten, netistä bongasin useankin eri ohjeen, miten helppoa on itse valmistaa huulirasvoja joululahjaksi! Eipä ole tullut aiemmin mieleenkään, tämä menee ehdottomasti testiin jossain vaiheessa!

Pienet hemmottelujutut

Kankaiset kasvomaskit, kylpypommit… onhan näitä! Pieniä hemmottelulahjoja on kaupan hyllyt pullollaan, ja kaikki yhtä söpöjä ja ihania!

Kauratyyny

Mikäli omistat ompelukoneen, syntyy näppärästi useampi joululahja niin päiväkodin hoitajalle, kuin kelle muulle tahansa! Pieni, kankainen tyyny, joka täytetään kauralla. Käyttö tapahtuu joko mikrossa lämmittäen (2 min.) tai pakastimessa viilentäen, onko tarve sitten kylmälle tai kuumalle. Näitä meillä tehdään tänävuonna! Oikeastaan tarvikkeet ovat odottaneet varastossa jo edellisjoulusta. Tänä vuonna on tiedossa onneksi pidemmät vapaat ennen joulua, niin ei (toivottavasti) jää ajasta kiinni. Nämä myös Akseli saa ”tuunata” kangastusseilla, niin jää myös juniorijaoston joulutervehdys samaan pakettiin!

Ei vielä kommentteja

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.