Lohjan synnytysosaston tanssivista kätilöistä tuli somehitti

Lohjan synnytysosaston tanssivista kätilöistä tuli somehitti
Lohjan synntysosaston kätilöillä on hyvä yhteishenki. Kuva: kätilö Pernilla Lindberg

Lohjan synnytysosaston kätilöt aloittivat tanssivideoiden lataamisen Instagram-tililleen koronakevään aikana. Videot kasvattivat suosiotaan, ja nyt tanssivien kätilöiden huomiin saapuu synnyttäjiä jopa pelkästään niiden perusteella. Ruuhkavuodet haastatteli somehitiksi noussutta synnytysosastoa.

Mikä antoi kimmokkeen alkaa tanssia somessa kätilöporukalla?

-Meillä on niin huippu tiimi töissä! Olemme jo monta vuotta puhuneet työkavereiden kanssa, että ihmisten pitäisi nähdä mitä meidän huumori saa aikaan. Erityisesti nyt korona-aikana haluamme kaikkien tietävän, että olemme täällä synnyttäjiä ja perheitä varten. Meille tullessa ei tarvitse tuntea pelkoa tai jännitystä, sillä yhdessä selviämme mistä vain, synnytysosasolta kerrotaan.

Lähtivätkö kaikki tähän innolla mukaan vai vaadittiinko joidenkin kohdalla suostuttelua?

-Alkuun osa oli skeptisiä, mutta suurin osa lähti tähän mukaan samantien. Ilman koko työyhteisön heittäytymistä tällaiset päivitykset eivät olisi mahdollisia. On mahtavaa, kun eri ammattiryhmien edustajat ovat lähteneet avoimin mielin mukaan. Meidän osastolla huumori ja iloisuus on aina ollut osa arkeamme. Haluamme jakaa tätä nyt myös meidän seuraajille. Lisäksi tämä sitoo meidän työyhteisöä entistä enemmän yhteen, kätilöt iloitsevat.

Mikä on ollut erikoisinta tai hienointa siinä, että olette aloittaneet tämän?

-Hienointa on ollut huomata, että ihmiset ovat saaneet päivityksistä hyvää mieltä ja monet ovat kokeneet myös helpommaksi tulla synnyttämään, kun on nähnyt millaisia työntekijöitä täällä on vastassa. Jotkut ovat jopa valinneet tulla meille synnyttämään meidän Instagram-tilin perusteella. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta ja osa on kokenut päivitykset myös hyvänä valmistautumisena synnytykseen sekä synnytyspelkojen vähentämiseen, osastolta kiitellään.

Mitä terveisiä haluatte lähettää odottaville ja synnyttäjille näinä poikkeuksellisina aikoina?

-Tervetuloa avoimin mielin meille synnyttämään.
Olemme löytäneet korvaavia toimintoja, jotka soveltuvat tämän päivän rajoituksiin. Meiltä löytyy esimerkiksi online-valmennukset, joiden kautta pääsee valmistautumaan synnytykseen, vinkkaavat kätilöt.

-Teemme parhaamme tarjotaksemme jokaiselle yksilöllistä tukea ja hoitoa. Keskitymme jatkuvasti toimintamme kehittämiseen. Yhdessä pystymme löytämään parhaat ratkaisut näissä vaikeissa ja poikkeuksellisissa olosuhteissa, joissa nyt elämme, osastolta lohdutetaan.

Katso alta kätilöiden tansseja!

Lohjan synnytysosasto on osa Lohjan sairaalaa, jonka hoitoalueeseen kuuluvat Karkkila, Lohja, Siuntio ja Vihti. Päivystävässä synnytyssairaalassa syntyy reilu 1000 vauvaa vuodessa. Lue lisää Lohjan synnytysosastosta heidän nettisivuiltaan.


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus