Paljastus: Käytän muotoilevia alusvaatteita!

Paljastus: Käytän muotoilevia alusvaatteita!
Kuva: Inciclo

Erityisesti synnytyksen jälkeen näkemys omasta kehosta voi olla negatiivinen, ja viehättävä on viimeinen sana, jolla itseään kuvailisi. Onneksi itsetuntoa (ja kehoa) kohottamaan on kehitetty erilaisia apukeinoja.

Aiemmassa elämässäni, ollessani nuori, sorja ja synnyttämätön, paino vaikutti pysyvän hallinnassa ilman suurta vaivannäköä ja jenkkakahvat tuntuivat urbaanilta legendalta. Tällöin ajattelin, että on epäaitoa käyttää sellaisia vaatteita, jotka muokkaavat vartalon muotoja johonkin suuntaan, sillä esimerkiksi treffikumppanihan saisi lopulta tietää asian todellisen laidan, mikäli asiat etenisivät riittävän pitkälle, ja mahdollisesti pettyisi tällaiseen huijaukseen.

Kun lähes 10 vuotta ja 2 lasta myöhemmin tarkastelen näitä ajatuksia, huomaan kuinka typeriä mielipiteeni, muun muassa tämän asian suhteen, ovat aiemmin olleet. Sillä kerron teille nyt jotakin, joka on mullistanut elämäni: olen alkanut käyttää muotoilevia alusvaatteita.

Juuri niitä tiukkoja makkarankuoria, jotka täytyy tapella päälle rypsiöljyn kanssa hengitystä pidättäen, ja joiden myötä rintaliivien, alushousujen sekä vain eletyn elämän aiheuttamat ylimääräiset muhkurat katoavat kuin taikaiskusta.

Ennen tätä käänteentekevää pukeutumisoivallusta koin erityisesti toisen lapseni saamisen jälkeen oloni hyvin epäviehättäväksi omassa vartalossani. Joka kerta kun yritin laittautua ja pukeutua kauniisiin vaatteisiin, näin vain nuo ihonmyötäisten vaatteiden läpi syyllistävästi minua möllöttävät muhkurat, jotka mielestäni paljastivat ihmisille, että taisi tulla raskausaikana mussutettua muutakin kuin ruokaympyrän suositusten mukaisia tuotteita. Eron jälkeen tunsin, että asiaan täytyy tulla muutos. Mikäli en itse koe itseäni viehättäväksi, kuinka kukaan muukaan voisi?

Tämän nämä ihmevaatteet nimittäin ovat nyt tehneet. Palauttaneet uskoni siihen, että olen upea! Kun pukeudun kotivaatteita tiukempiin vaatteisiin, näen mahtavan ja kauniin naisen, en muhkuraista, epäonnistunutta ja väsynyttä äitiä. Nykyään uskon myös, että mikäli joku kaunis päivä jonkun kanssa niin pitkälle pääsen, että hän näkee minut ilman muotoilevaa univormuani, hän kyllä pitää minusta juuri sellaisena kuin olen.

Itsetunto voi joskus horjua todella helposti, ja itsestään on helppo ajatella rumia asioita. Usein kuitenkin myös itsetunnon kohottaminen voi olla kiinni pienistä asioista. Kannustava sisäinen puhe sekä armollisuus itseä kohtaan kantavat pitkälle. Mutta silloin tällöin avuksi saatetaan tarvita myös tiukka muhkurat kadottava alusvaate, hiustenpidennykset, kirurginen operaatio tai vaikkapa  kulmien kestopigmentointi.

Usein näitä kehoa jollain tapaa muokkaavia palveluja tai tuotteita pidetään merkkinä epäaitoudesta, ja niitä osittain jopa paheksutaan, ainakin joissain piireissä. Varsinkin äitien kuuluisi liihottaa menemään elovenoina imetyksen venyttämät rinnat polvissa heiluen, ja vielä tuntea kehostaan ylpeyttä. Mutta tosiasiassa meillä jokaisella on päätäntävalta siitä, millaisia vaatteita, tuotteita ja palveluita valitsemme käyttää, ja myös siitä mikä saa juuri meidät kokemaan itsemme kauniiksi.

Annetaanko siis jokaisen rauhassa muokata tai olla muokkaamatta itseään aivan sillä tavoin kuin henkilö itse valitsee? Muistakaa myös kehua itseänne, sillä jokainen meistä on upea!

Avatar photo

Miia

Äiti, tyttöystävä, opiskelija, kirjoittaja, tytär, sisko, ystävä. Monta roolia, yhtä monta näkökulmaa elämään. Minua kuvaavia adjektiiveja ovat empaattinen, kekseliäs, innostuva ja avoin. Rakastan videopelejä, Frendit-sarjaa, tummaa kahvia kauramaidolla sekä irtokarkkeja.