Sulaako joulupukin miljoonat? Karu näky perheiden suosikkikohteessa kertoo yrittäjien ahdingosta

Sulaako joulupukin miljoonat? Karu näky perheiden suosikkikohteessa kertoo yrittäjien ahdingosta
Joulupukin Pajakylä Rovaniemellä oli toimituksen vieraillessa miltei autio.

Ruuhkavuosien toimitus kävi neljän aikuisen ja kuuden lapsen voimin katsastamassa Joulupukin Pajakylän Rovaniemellä 21.12.2020. Näky oli karu: parkkipaikat ammottivat tyhjyyttään eikä ihmisiä ollut kuin kourallinen.

Yrittäjät kertoivat karusta koronatilanteesta. Tällä hetkellä tappioita yritetään korvata erilaisilla koronatuilla. Myös uusia liiketoimintamalleja on alettu rakentamaan. Useat yritykset ovat avanneet myös verkkokaupan, josta toivotaan tulevaisuudessa lisätuloa ympäri vuoden.

Joulupukin Pajakylä oli autio. Kuva: Ruuhkavuosien toimitus

Normaalissa joulun sesonkitilanteessa kaikki käytävät täyttyisivät ulkomaalaisista turisteista. Tällä hetkellä käytävät ovat muutamaa kotimaista turistia lukuunottamatta täysin tyhjät.

Turvaväleistä ei tarvinnut huolehtia. Kuva: Ruuhkavuosien toimitus

Viime jouluna jonot joulupukin luokse kiemurtelivat pitkin Pajakylän tarunhohtoisia käytäviä satojen metrin mittaisina ja jonotusaika saattoi venähtää jopa yli viiden tunnin mittaiseksi. MTV uutisoi vuosi takaperin, miten “joulupukilla tehdään miljoonien eurojen liikevaihtoa.”

Tänä vuonna tilanne oli aivan toinen. Paikalla oli ennen toimituksen testiryhmää vain kolme perhettä. Odotellessa lapsia viihdytti iloinen, puhelias tonttu, joka sai seurueen pienimmät lapset avaamaan sanaisen arkkunsa ja kertomaan mitä kummallisempia juttuja. Joulupukin tapaamista joutui odottamaan vain 10 minuuttia.  Lyhyen odotuksen jälkeen joulupukilla oli hyvin aikaa ottaa meidät vastaan ja kuunnella jokaisen kuuden lapsen toivomukset. Lapset saivat ikimuistoisen kokemuksen. Muistoksi joulupukin tapaamisesta oli vielä mahdollisuus ostaa valokuvia tai videotallenne. 

Hiljainen Pajakylä oli lasten onni; jokainen ehti kertoa omat terveisensä Joulupukille rauhassa. Kuva: Ruuhkavuosien toimitus


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus