Viisi jouluista valmistelua, jotka ennätät vielä tehdä

Viisi jouluista valmistelua, jotka ennätät vielä tehdä
Kuva: Jeremy McKnight

Kuulutko siihen ihmisryhmään, joka paketoi ensimmäiset joululahjat kesäkuussa tai keräilee läpi vuoden jouluisia reseptejä leikekirjaan? Vai säntäiletkö aatonaattona ostoskeskuksessa tuskailemassa kun mummo ei vastaa kysymykseesi kengänkoosta. Olkoot sitten ilman uusia tohveleita! Jos tunnistat itsesi jälkimmäisestä kuvauksesta niin tervetuloa joukkoon. Tässä muutama vinkki, mitä on vielä tehtävissä.

1. Eikö aikasi riittänyt joulukuvauksen järjestämiseen?

Täysin kelvollisen joulukuvan saa aikaiseksi taaperolla, (tonttulakilla) ja led-valonlähteellä. Instagramissa ja facebookissa on lukematon määrä filttereitä, jolla muuttaa kuvan tunnelmaa yhdellä pyyhkäisyllä ja lähettää sukulaisille toisella. Meidän perheen lavastetussa joulukorttikuvassa mekko puettiin pyjaman päälle 3 minuuttia nukkumaanmenoajan jälkeen ja väsynyt taapero kiinnitettiin paikalleen valopalloilla ja Fröbelin palikoilla. Kaksi minuuttia myöhemmin homma oli ohitse. Ja niin oli muuten optimaalinen nukahtamisaikakin.

2. Lahjahankinnat vielä vaiheessa?

Vielä on aikaa hankkia lahjat lahjakorttina tai pääsylippuna tapahtumaan. Festareiden ja keikkojen ohella voit ilahduttaa läheistäsi pääsylipulla Puolangan pessimistipäiville tai kesäpilkin MM-kisoihin. Todennäköisesti kumpaakaan ei järjestetä, joten lahjan saa todennäköisesti rahana. Voit myös askarrella anopille/kälylle/kummille lahjakortin, joka oikeuttaa lapsiesi vahtimiseen viitenä vapaavalintaisena ajankohtana.

3. Ilmenikö akuutti tarve taikoa joulutervehdys lapsen päiväkotikaverille tai naapurille lähes tyhjästä?

Ei hätää! Tarvitset joulukuusen koristeen ja joulukortin tai kartonkia. Kierrätysaikana on täysin ok poimia kuusenkoriste omasta joulukuusesta. Kiinnitä kuusenkoriste joulukorttiin joko reiän läpi, tai leikkaa kartonki kuusen muotoon ja kiinnitä joulukoriste kartonkiin. Kivempi vieminen kuin pelkkä kortti ja sopii niin lapselle kuin aikuisellekin!

4. Unohda sortuvat piparitalot ja sokeripalovammat (ja –traumat).

Viime vuosien hitiksi nousseet suklaalevytalot ovat superhelppoja tehdä ja taatusti ilahduttava niin kotiväelle kuin  kyläviemiseksi ihan minne tahansa. Levy muutamasta kohden katki, kiinnitys lämmitetyllä suklaalla, muutama ranskanpastilli ja pölläys tomusokeria. Voila. Taaperolle voi heitellä suorituksen ajaksi joutavana olevat piparimuotit ja muovailuvahaa. Muovailuvaha on kuitenkin helpompi siivota kuin sula sokeri.

5. Vielä ennätät uudistaa tai unohtaa työlään jouluherkun tai perinteen.

Oletko aina ollut sitä mieltä, että sekametelisoppa on joulupöydässä vaan tavan vuoksi? Rassaako koko suvun kyläilykierros? Tänä vuonna voit luvan kanssa jättää sekametelisopat keittämättä tai kyläilyn sijaan lähettää videoidun joulutervehdyksen Raisa-tädille. Toki voi myös soittaa  aattoillan Skype-puhelun. Kesken puhelun voi aina ajaa tunneliin.Tästä, ja kaikista muistakin listoista ahdistumisen sijaan voit myös nostaa lapset pöydälle, rentoutua ja todeta, että joulu tulee, oli kinkku sulanut ja lahjat paketoitu tai ei. Et todennäköisesti itsekään ensi jouluna ymmärrä, miksi rimpuilit viikkoja ennen joulua valmistaaksesi kaikkien aikojen joulumenuun.Bonusvinkki! Jos luet tätä joulun jälkeen, voit turvata selustan ja lähettää vaikkapa heti Hyvää vuotta 2021-kortin. Samassa kortissa voit hyvin toivotella pääsiäiset, vaput, juhannukset, itsenäisyyspäivät, joulut, uudenvuodet, nimpparit, synttärit, sekä sukuun tulijat ja menijät. Olet hyvissä ajoin liikkeellä!Rauhallista ja rakastavaa joulua kaikille, sinappuhunnulla tai ilman!


Ruuhkavuodet suosittelee

Viiden Tähden Vaimo

Vanhemmuuden alkuhuumassa ja epävarmuudessa pyristelevä äiti-ihminen. Perheeseen kuuluu Neiti Taapero ja sen Isi. Meillä on aina se toinen kurahanska hukassa ja sähköpostikeskustelu Ikean asiakaspalveluun auki.