Leipoen kohti joulua

Leipoen kohti joulua

Kaupallinen yhteistyö: Myllyn Paras

Loka-marraskuun vaihteessa alkaa mieleen jo hiipiä, että tulevana viikonloppuna otetaan vaatehuoneen perukoilta jouluvalot ja -koristeet esille ja aloitetaan valmistaa joulua kotiin.

Vuosi toisensa jälkeen tämä sama kaavaa toistuu:

  1. Laatikoiden ottaminen siirtyy muutamalla viikolla eteenpäin.
  2. Laatikoiden vallatessa olohuoneen, muutama lapsista levittää osan tavaroista olohuoneen lattialle ja aloittaa tontuilla ja olkipukeilla leikkimisen.
  3. Tästä muutaman päivän päästä yhdet – kahdet valot on ripustettu ja pari tonttua on löytänyt oman paikkansa keittiöstä.
  4. Laatikot jäävät olkkariin ja sohvalle ainakin viikoksi ja samalla luovutaan hetkellisesti koristelusta.
  5. Otetaan käyttöön suunnitelma B.

Näin kävi jälleen, päätettiin siirtää koristelua ja hakea joulufiilistä jotain ihan muuta kautta. B-suunnitelma on tietenkin leipominen. Leipomisesta alkaa meidän joulu.

Kiitos, Facebook-muistojen joista selviää, että viime vuonna aloitettiin leipominen piparkakkutalojen kokoamisella ja koristelulla, sitä edellisenä vuonna tehtiin joulutorttuja.

Tänä vuonna leipomukset aloitettiin lasten toiveesta jälleen joulutortuilla. Täydellinen pikkujoulujen aloitus; siistissä kodissa, lapset tonttulakit päässä, joulumusiikkia ja kynttilöitä. Mikä voisikaan mennä pieleen?

Alkuvalmistelut aloitettiin jo hyvissä ajoin viikolla hakemassa lähikaupasta Myllyn Paras Torttutaikinaa ja laatikollinen marmeladikuulia.

Kaikki oli valmiina, ainoastaan koti oli vähän kaaoksessa, tonttulakit kadoksissa, joulumusiikkia ei kuunneltu, lapset eivät tällä kertaa halunneet tehdä torttuja yhdessä, joten vain nuorimmat lapset kävivät vuorotellen tekemässä aina pellillisen torttuja.

Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, eikä tietenkään tarvitse mennä. Meillä ilta meni hyvin, rauhallinen tunnelma ja sitä kahdenkeskistä aikaa äidin ja lapsen välillä joulutorttuja tehdessä.

Pitkän uurastuksen jälkeen yhteinen iltapala, tietenkin riisipuuroa kanelilla ja sokerilla.  Tervetuloa joulu, meillä on varmaan kaikki aina vinksinvonksin ja äänekästä, mutta tunnelmallista ja rauhallista oli tämä ilta. Tästä on hyvä jatkaa viikonloppuun. 

Tämän artikkelin on kirjoittanut: Sanna


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus