Mitä muuta kotiäidin ansioluettelo sisältää, kun maton tamppausta ja piparin leivontaa?

Mitä muuta kotiäidin ansioluettelo sisältää, kun maton tamppausta ja piparin leivontaa?

Maailmassa on yksi työ mikä ei kerrytä työkokemusta eikä se myöskään kuulu työterveyden piiriin, joten lievä hulluuskin on sallittu. Virallisen työhaastattelun sijasta tampataan mattoa ja toimeksi anto pannaan välittömästi voimaan miljoonapäisen yleisön läsnä ollessa.

Työnantajat ovat vaativia joten ei puhuta mistään kolmivuorotyöstä vaan vuosikausien työstä. Työ opettaa, ottaa ja antaa, joten jos sinulla on ennen tätä ollut hermot niin eipä ole enää koeajan jälkeen. Työehtosopimusta ei ole, joten kaikki on sallittua paitsi naapurin miehet on tietty edelleen kielletty. Naapurit tietävät ihan liikaa, joten jos on pakko niin suositus on valita taloyhtiön ulkopuolelta, siis jos täytyy palkata apuvoimia.

HENKILÖTIEDOT

Nimi: Äiti, kotiäiti .

Muut tarkastettava kansalaisrekisteristä, sillä unohtunut.

PROFIILI

Takkuisen rasvaiset hiukset nutturalla, joka kenottaa yhtä vinossa kuin kädessä oleva kahvikuppini. Työasunani on usein auki unohtuneet imetysliivit joissa on epäilyttävän näköisiä valkoisia läikkiä. Ominaistuoksuni on miedon-voimakas hormonihiki ja hapan maito. Sydämeni on täynnä rakkautta sekä puhelimeni täynnä hälytyksiä muistettavista asioista. Olen täysin ennalta-arvaamaton puheitteni ja tekojeni suhteen, läsnäoloni saa mieheni ja sukulaiset varpailleen. Saatan myös joskus heiluttaa mielipuolisesti tyhjiä vaunuja ja olen riippuvainen kahvista.

TYÖKOKEMUS

Kotiäidin työ: Alkoi elokuussa 2016 eikä loppua näy… valitettavasti.

KOULUTUS

Elämänkoulu

KURSSIT

 • Näin kylvetät vauvan hukuttamatta sitä
 • Näin opit nukkumaan toinen silmä auki
 • Näin opit tarkistamaan hengittääkö lapsesi varmasti
 • Näin opit roikkumaan yöllä pinnasängyn laidalla epä ergonomisesti
 • Näin opit keittämään kahvin keittämättä sitä
 • Näin vältät astumista kakkavaippaan peppupesun jälkeen
 • Näin piilottaa teräaseet taaperolta
 • Näin opit miten asiat unohdetaan, ja jos oikein kovasti olet yrittämättä niin opit muistamattomuuden taidon
 • Näin opit unohtamaan nimesi, syntymäpäiväsi ja miehesi

VAHVUUDET

Kotiäidin vahvuuksia on olla pesemättä hiuksia tai hampaitaan viikkoon. Yhtä nopeasti mitä kotiäiti juo kupin kylmää kahvia, niin samalla tahdilla hän kumoaa pullollisen viiniä.

Se mihin muut tarvitsevat kaksi kättä niin kotiäiti tarvitsee vain yhden. Hänen jalkoihin jää jopa maailman huiput multitaskaajat. Ja kun kotiäiti trimmaa yli tuuheaksi kasvanutta puskaansa niin samalla hän hoitaa myös naapurin Samin kivetykset kuntoon. Puutarha on hyvä pitää siistinä, sillä koskaan ei tiedä milloin vieraita tulee kylään.

Ei ole yhtä nopeaa shoppailijaa, kuin mitä on keskellä yötä zalandon verkkosivuilla shoppaileva kotiäiti. Se on muutama minuutti, kun on luottokorttia vingutettu tai sit tuotteet jäävät ostoskoriin odottelemaan seuraavaa herätystä. Sit kun alkaa pakettia ilmestymään ovista ja ikkunoista niin voi miehelleen syyttää äitiysdementiaa.

Ei pidä unohtaa mainita kotitöitä, kokkausta, pyykinpesua, uhkailua, lahjomista, itsekriittisyyttä, somea ja googlettaminen.

HARRASTUKSET

 • Kaupassa käyminen (yksin)
 • Muiden elämän arvostelu
 • Mielipiteiden kertominen ilman, että joku pyytää tai kysyy sitä
 • Hamstrata kirpparilta alihintaisia lasten merkkivaatteita ja myydä niitä kalliimmalla eteenpäin
 • Nukkuminen ehdottomasti, silloin kun ehtii
 • Sohvalla makaaminen
 • Piparin leivonta ja kuorrutus
 • Maton tamppaus ja pesu
 • Kokeilla onnea ja täyttää Kelan lotto kuponkeja.

SUOSITTELIJAT

Lapsiperheiden tukipalveluissa työskentelevä sosiaaliviranomainen. Semmoinen punatukkainen silmälasipäinen nainen, joka on aina niin helvetin ylipirteä, että saa kenet tahansa näyttämään rinnallaan masentuneelta. Sit olisi vielä itse työnantajat taapero 1.5v ja kukkaiskeiju 4v.

Erica Palosaari

Reilusti parikymppinen kahden lapsen osa-aikainen yksinhuoltaja. Aamutakissa ja jumppahousuissa taaperon perässä viilettävä tosi elämä -aktivisti, joka on luotu äidiksi muttei kotiäidiksi. Aitous, totuus ja huumori, jollekin mysteeri minulle elämäntapa.Kirjoitan myös blogia https://hiomatonhelmi.com/