Poikamme leikkii tyttöjen leluilla

Poikamme leikkii tyttöjen leluilla

Teksti Anna-Leena

Monenlaista saimme kuulla, kun kerroimme odottavamme kolmatta lasta. Espanjassa sukupuoliroolit ovat edelleen hyvin tiukassa ja sukupuolella on monelle todellakin väliä. Kun vielä kävi niin hassusti, että kahden tytön jälkeen odotimmekin poikavauvaa niin “Ooh ja aah! Vihdoin!” “Kolmas kerta toden sanoo!” “Vihdoin te onnistuitte siinä!”.

Ehkä erikoisin ajatuspieru karkasi kuitenkin yhdeltä tuttavaltani, joka selvästi hieman huolissaan tokaisi, että “teidänhän pitää ostaa kaikki lelut uusiksi!”.

Tähän väliin on tunnustettava jotain: montaa asiaa olin kyllä kerennyt miettiä, mutta tätä en ollut jostain syystä tullut edes ajatelleeksi. Päässäni alkoi pyörimään kuvat meidän leluista. Tajusin yhtäkkiä miten vaarallinen paikka kotimme on tälle pienelle, syntymättömälle pojalle. Näin itseni säntäilemässä pojan perässään ja huutamassa “Hei nyt pois sieltä leikkikeittiöstä, kyökki on naisen paikka!”. “Älä hyvä mies työnnä niitä nukenrattaita, lastenhoito on naisten hommaa!” “Nyt loppu se muovailu, pojat ei muovaile!” tai ehkä vaarallisin “Et kyllä lue tuota tyttöjen kirjaa!”.

Viime vuonna etsiessämme pyörää esikoisellemme, kiinnitin myös huomiota siihen, miten eri tavoin “tyttöjen pyöriä” ja “poikien pyöriä” mainostettiin. “Vauhtia riittää tässä super coolissa maastopyörässä” vs. “Tässä söpössä pyörässä on suloinen kori ja lokasuojat, ettei kura likaa vaatteita”. Luojan kiitos aina voi oppia uutta! Ajatella, jos tyttölapseni olisi sotkenut hameensa pyöräillessä.

Voi olla, että nämä varhaislapsuuden kohtalokkaat leluvalinnat vaikuttavat lapsiemme seksuaaliseen suuntautumiseen. Tai kuka tietää, jos altistuminen tyttöjen leluille saa aikaa pysyviä fyysisiä muutoksia ja pojallemme kasvaakin murrosiässä tissit. Koska tällaisia asioitahan aivopiereskelijät pelkäävät, vai mitä sitten?

Ehkä kaikista todennäköistä on kuitenkin, että kaikenlaisilla leluilla leikkivistä lapsista tulee tasapainoisia ja monitaitoisia aikuisia.

Voi olla, että otamme riskin.


Ruuhkavuodet suosittelee

Anna-Leena

12 vuotta Sevillassa asunut Kuopiolainen. 3 lapsen äiti ja yhden miehen vaimo. Auttamaton romantikko, innostuja ja sotkija. Intohimoinen amatöörikokki joka pakenee keittiöön jäähylle ja yrittää kasvattaa lapsistaan suomalaisia korvapuustien ja riisipiirakoiden voimalla. Rakastan kahvia, mustaa huumoria ja villasukkia. En voi sietää negatiivisuutta enkä puisia jäätelötikkuja. Isona minusta tulee järjestelmällinen ja kärsivällinen.