Taapero tahtoo

Taapero tahtoo

Varmaan jokaisen taaperon vanhempi tietää mitä tarkoittaa, kun taapero tahtoo. Taapero tahtoo niin kovasti, että hän huutaa, itkee, raivoaa, potkii tai vähintään heittäytyy dramaattisesti lattialle itkemään. Tuota pienen ihmisen tahtoa on toisinaan huvittava seurata, toisinaan tekisi mieli repiä hiukset päästä.

Meidän Taapero on aina ollut aika voimakastahtoinen tyyppi. Kun hän haluaa jotain, se on saatava tai muuten iskee kiukku. Vähitellen tähän puolentoista vuoden ikään mennessä, tuo tahto on välillä alkanut ottaa koko pienestä ihmisestä vallan. Ja sitten on piru irti, kun asiat eivät tapahdu sekunnin sadasosassa ja juuri niin kuin taapero haluaa.

Välillä näiden tilanteiden seuraaminen on huvittavaa. Kun Taapero kiukustuu niin mitättömistä asioista ja näet kuinka se kiukku ottaa ylivallan pienestä ihmisestä. Kun hän tahtoo jotain niin kovasti, ettei enää edes asian saatuaan halua sitä. Tai asia on annettu hänelle väärin tai aivan liian hitaasti (esimerkiksi kolmessa sekunnissa). Mutta sitten on niitä päiviä, kun kiukustutaan kaikesta. Äidin ja isän pitäisi saada asioita tehtyä ja Taapero ei viihdy hetkeäkään yksin. Kun käännät selkäsi, voit olla varma, että Taapero on tekemässä jotain kiellettyä. Juokset olohuoneen, vessan ja keittiön väliä varmistamassa, ettei tyyppi saa itseään hengiltä samalla kun yrität tehdä koko perheelle ruokaa. Silloin taaperon tahto ei olekaan enää niin hauskaa.

Tahdon lisäksi, meidän Taaperolla on alkanut uusi tutkimisvaihe. Joka asiaa pitää maistaa ihan kuin tässä taloudessa ei ruokaa olisi tarjolla. Milloin ollaan eteisessä syömässä kiviä, ulkona nuolemassa kuraa hanskoista tai keittiön lattialla metsästämässä viime viikon ruuan muruja. No, hengissä on edelleen, eli ainakaan mitään kuolettavaa bakteeria ei ole tullut vielä vastaan.

Samaan aikaan kun kaikki asiat pitää tutkia, on virtaa ja vauhtia tullut tuplasti enemmän. Juokseminen alkaa sillä samalla sekunnilla, kun aamulla sammutat lastenohjelman ja se loppuu vasta kun isket tutin illalla suuhun ja lasket sänkyyn nukkumaan. Tavaroiden järjestely on myös erittäin mukavaa puuhaa. Pyykkikone on erityisen hauska paikka viedä tavaroita piiloon. Toinen on roskakori. Eipä tarvitse ihmetellä, jos tässä taloudessa joku tavara katoaa iäksi. Tai miksi äiti ja isä ovat iltaisin vähän väsyneitä.

Taapero on välillä aivan käsittämättömän raskas, mutta samalla on aivan ihanaa, kuinka tuo pieni mieli kehittyy. Hän ymmärtää, kommunikoi ja osaa jo lukuisia sanoja. Hän rakastaa antaa pusuja ja halauksia sekä juosta (täysiä) syliin. Hänestä on kuoriutunut ihana, utelias ja innokas pieni tyyppi. Monet sanovat, että isomman lapsen kanssa on hauskempaa ja niin se vain on. Kauhulla silti odotan sitä varsinaista uhmaikää, sillä luulen, että pahimpia kiukkuja ei olla vielä nähty.


Ruuhkavuodet suosittelee

Amanda

Olen perfektionisti, joka äitiyden myötä on joutunut joustamaan monistakin periaatteistaan. Olen arjesta nautiskelija ja mielestäni arjesta pitää rakentaa itsensä näköistä. Meidän pieneen perheeseen kuuluu minä, avopuoliso ja 1,5 vuotias Taapero. Meidän arki ei ole yhtä juhlaa, kauniita asioita tai täydellisyyttä. Meidän arki on pieniä hetkiä, sotkua ja kaaoksen hallintaa.