Vanhempien työsopimus – Tältä se voisi näyttää

Vanhempien työsopimus – Tältä se voisi näyttää
Scott Graham

Kaikkihan sen tietävät, että vanhemmuus on kokopäivätyötä. Sanonnan mukaan jotkut syntyvät kultalusikka suussa, mutta mitä jos kaikki lapset syntyisivätkin työsoppari kourassa? Siinä lukisi kutakuinkin näin:

TYÖSOPIMUS

TYÖNANTAJA: Lapsi

TYÖNTEKIJÄ: Vanhempi

1. TYÖNKUVA

Työntekijä sitoutuu huolehtimaan työnantajastaan asianmukaisesti. Työhön ei vaadita virallista tutkintoa, mutta osaamista täytyy olla vähintään kokin, tarjoilijan, siivoojan, hoitajan, opettajan, erotuomarin, viihdyttäjän, kuljettajan, avustajan sekä koordinoijan työstä.

2. TAUOT

Virallista kahvi- ja ruokataukoa ei ole, vaan työntekijän tulee toteuttaa nämä työaikana.

Satunnaisesti työntekijä voi olla oikeutettu käymään kaupassa sekä WC- ja peseytymistiloissa yksin, mutta tämä on harvinaista. Kaikenlaisiin keskeytyksiin on aina varauduttava.

3. PALKKA

Kelan myöntämien etuuksien lisäksi ei ole tarjolla muuta rahallista korvausta. Työn luonteen vuoksi palkkiona saattaa kuitenkin olla muun muassa univelka sekä hermoromahdus. Bonuksia jaetaan satunnaisesti työnantajan myöntämien rakkaudenosoitusten muodossa. Näihin tulee kuitenkin suhtautua varauksella, sillä erilaiset taka-ajatukset eivät ole tavattomia.

4. SAIRASTUMINEN

Työntekijän ei ole hyvä sairastaa. Mikäli näin kuitenkin tapahtuu, on työtehtävät hoidettava tavanomaisesti. Työntekijällä on oikeus lisätä työnantajan ruutuaikaa sairastamisen ajaksi.

5. VOIMASSAOLOAIKA

Työn intensiivivaihe on kestoltaan noin 18 vuotta, mutta tämänkin jälkeen työ jatkuu toistaiseksi ikuisesti voimassa olevana ilman irtisanomisaikaa.

6. MUUTA HUOMIOITAVAA
  • Työntekijä sitoutuu kuuntelemaan äänekkäitä leluja. Työnantajalla on aina oikeus tarkastaa, onko lelu todella mennyt rikki, vai onko siitä vain paristot loppu.
  • Työnantajalla on oikeus vitkutella nukkumaanmenon kanssa, sotkea paikat sekä aiheuttaa pahennusta julkisilla paikoilla.
  • Työn vaativuudesta ei tule valittaa, sillä ”on sitä ennenkin pärjätty”, ”ei se niin rankkaa voi olla” sekä ”itsepähän olet lapsesi tehnyt”.

Ehkä ihan hyvä, ettei tällaisia sopimuksia tule vauvan mukana. Sitähän saattaisi olla hormonihuuruissaan niin sekaisin, että menisi allekirjoittamaan!

Avatar photo

Heidi

Kahden pienen lapsen kotiäiti sekä yhden miehen vaimo, joka haaveilee omasta pihasta ja pitkistä hermoista. Suklaan suurkuluttaja. Empaattinen ihminen, joka ei ota elämää liian vakavasti."Olkoon kahvisi yhtä vahvaa, kuin lastesi tahto."