4 vinkkiä helppoon synnytykseen

4 vinkkiä helppoon synnytykseen
Kuva: Ava Sol

Teksti Ihana piltintuoksuinen äiti

Synnyttäminen, tuo kuulemma maailman luonnollisin asia, jännittää varsinkin ensikertalaisia. Yksikään urheilija ei lähde kilpasuoritukseen kylmiltään, vaan huolellisesti valmistautuneena ja viime hetken lämmittelyyn panostaen.

Synnyttäjän tärkeimmät elimet suorituksen kannalta ovat aivot ja alakerta, ja molempia voi treenata! Näiden neljän jipon avulla synnyttäminen on sujuvaa, oli tyylinä sitten sadan metrin aidat tai triathlon.

Verryttele ja venyttele

En nyt aivan tarkoita selän venytyksiä, vaikka sekin raskauden jäljiltä jumissa on. Lantionpohjan lihastreenin tärkeydestä muistutetaan äitiysneuvolassa, mutta harvemmin kerrotaan, että vauvan tulevaa kulkureittiäkin voi hellästi valmistaa öljyn ja venyttelyn avulla muutama viikko ennen laskettua aikaa. Tähän tarkoitukseen ovat markkinat loihtineet jopa oman synnytysharjoitusvälineen! Ihan oikeasti! Google kertoi, että se on jonkinlainen pumpattava pötkylä, joka sujautetaan emättimeen ja laajentuessaan se valmistaa Pandoran lipasta tositoimiin. Näkisin kuitenkin, että sormet ovat sekä turvallisemmat että vähemmän puistattavat.

Mielikuvaharjoittele onnistunut synnytys

Tiesitkö, että kilpaurheilijat usein mielikuvaharjoittelevat suoritustaan ja sen eri osa-alueita etukäteen ja tämä auttaa keskittymään ja lieventää jännitystä itse h-hetkellä? Positiivisen ajattelun voima ei ehkä olekaan hihhuleiden hömpötystä. Mielikuvaharjoittele mieluummin hyvin etenevä ja sujuva synnytys kuin parin vuorokauden infernaalinen avautumisvaihe, joka päättyy LVI-asentajan imukuppityöskentelyyn.

Vuokraa tai osta Tens-laite

Aivojen manipulointiin loistava väline synnytyssupistusten alettua on Tens-laite. Selkään kiinnitettävien elektrodien kautta annetaan itselle sähköimpulsseja, jotka lievittävät supistuskipua. Kun siis supistuksen aikana isket selkääsi pikkuisen sähköä, tulet samalla katkaisseeksi aivoihin matkalla olleen kipusignaalin. Kuinka mahtava keksintö! Pelkästään laitteen boost-napin painelu voi olla lohduttavaa.

Kuuntele kätilöä

Koska monet asiat synnyttäessä vaikuttavat alentavasti aivotyöskentelyysi, yritä kuunnella kätilöä. Varsinkin loppusuoralla, hänellä on ensikäden näkemystä siitä mihin juuri nyt kannattaisi keskittyä. On helpottavaa, kun joku esimerkiksi muistuttaa sinua tuosta miljoonien vuosien aikana kehittyneestä evoluution ihmeestä – hengittämisestä.

Maalikamerakuvassa tulet olemaan kammottava näky. Räkä poskella, hiukset sekaisin, kaikkesi antaneena. Kaulaasi ei ripusteta mitalia, mutta rinnallesi saat maailman parhaan palkinnon, ruttuisen ihmislapsen. Pärjäsit upeasti!

Avatar photo

Ihana piltintuoksuinen äiti

Entinen oman elämänsä Folke West, nykyinen leopardipöksyissä viihtyvä pienen pojan kotiäiti.