Itkuhuutoa ja hämmennystä – Näin tulevat isovanhemmat reagoivat vauvauutisiin

Itkuhuutoa ja hämmennystä – Näin tulevat isovanhemmat reagoivat vauvauutisiin
Kuva: Hillarn Peralta

Vauvauutisten kertomiseen on monia erilaisia tapoja. Monet ovat tajunneet ikuistaa videolle vanhempiensa ensireaktiot ilouutisen kertomisen aikaan. Hyvä, että tajusivat, sillä nämä ilmeet ja eleet ovat näkemisen arvoisia!

Vauvan odottaminen on pariskunnalle usein todella iso asia – oli kyse sitten ensimmäisestä tai pikkusisaruksesta. Monet alkavat heti positiivisen raskaustestin tehtyään pohtia, miten siitä ilmoitetaan läheisille. Pohdintaa aiheuttaa erityisesti se, muuten uutinen kerrotaan tuleville isovanhemmille.

Yksi perinteisimmistä tavoista, suoraan kertomisen lisäksi, on keksiä erilaisia kikkoja, joista isovanhempien odotetaan itse hoksaavan vauvauutisen. Näiden tapojen kohdalla kutkuttavinta on se, kuinka kauan kohteella kestää tajuta, mistä on kyse.

Suosittuja tapoja kertoa epäsuorasti on esimerkiksi antaa isovanhemmalle lahjaksi jotain, joka viittaa vauvaan/isovanhemmuuteen. T-paita, johon on painatettu ”Maailman paras ukki”, on hyvä esimerkki tästä.

Monet kertovat isovanhemmille vauvasta esimerkiksi kortilla tai taululla, johon on kiinnitetty kuva ensimmäisestä ultrasta.

Katso alta, mitä vauvauutiset aiheuttavat kuulijoissaan – saatat itsekin herkistyä!

Miten sinä olet kertonut raskausuutisista vanhemmillesi tai ystävällesi? Tai miten sinä olet saanut tietää lähipiirisi vauvauutisista? Kerro toimituksellemme ja lähetä tarina osoitteeseen toimitus@ruuhkavuodet.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus